Dranghekken voor straatfeesten aanvragen

Organiseert u een buurt- of straatfeest? Zorg dat de activiteiten zoveel mogelijk gebeuren op (brede) stoepen, (school)pleinen, groenstroken of speelveldjes. Organiseert u een straatfeest op de openbare weg? Dan moet u zorgen voor afzettingen met dranghekken. Die leent u gratis.

Dranghekken nodig?

De politie en andere hulpdiensten geven advies aan het stadsdeel over de veiligheid bij een feest op de openbare weg. U moet als organisator zelf zorgen voor afzettingen met dranghekken. U kunt de dranghekken lenen bij het uitgiftepunt van de Dienst Stadsbeheer.

Als u de openbare weg niet gebruikt, is het voldoende om alleen afzetlinten te gebruiken. Deze koopt u zelf.

Hoelang duurt het?

Haalt u de hekken zelf op? Dan kunt u de dranghekken direct meenemen. Wilt u de dranghekken laten plaatsen en ophalen? Overleg dan met de dienst Stadsbeheer hoeveel tijd er nodig is.

Kosten

Haalt u de dranghekken zelf op, en u brengt ze ook zelf terug? Dan is het lenen van de hekken gratis.

De afdeling Veeg- en Straatbedrijf van de dienst Stadsbeheer kan de hekken voor u plaatsen en ophalen. De locatie maakt niet uit, als het maar binnen de stadsgrenzen van Den Haag is. Dit kost geld:

  • Tot 10 dranghekken betaalt u € 312 (exclusief btw).
  • Tot 20 dranghekken betaalt u € 623 (exclusief btw).

Raakt u geleende hekken kwijt? Dan moet u € 221 (exclusief btw) per verloren dranghek betalen. Ook als u zelf de hekken heeft opgehaald, betaalt u € 221 (exclusief btw) per verloren hek.

Adressen en contactgegevens

Zelf ophalen

  • Reserveer de dranghekken eerst via e-mail.
  • Maak daarna voor het afhalen een afspraak (die afspraak kan plaatsvinden tussen 7.15 en 15.00 uur). Stuur hiervoor een e-mail naar werkvoorbereiding.vsbdh@denhaag.nl.

U kunt de hekken dan ophalen bij:

Dienst Stadsbeheer, Uitgifte Dranghekken
Plutostraat 53
2516 AZ Den Haag

Belangrijke informatie: U moet bij het ophalen altijd een kopie van uw legitimatiebewijs en van de omgevingsvergunning afgeven.

Laten plaatsen en ophalen

Neem voor meer informatie of het plaatsen en ophalen van de dranghekken contact op met:

Dienst Stadsbeheer, Haags Veegbedrijf
Trekvlietplein 3
2516 AZ Den Haag
E-mail werkvoorbereiding.vsbdh@denhaag.nl

Vergunning

Om een wijk-, buurt- of straatfeest te houden, heeft u soms een evenementenvergunning nodig. Bekijk de pagina Vergunning klein evenement voor meer informatie hierover. Deze aanvraag moet u indienen uiterlijk 8 weken voordat het evenement plaatsvindt.

Soms volstaat een melding of heeft u een vergunning gebruik openbare weg nodig. Vul de Evenementenwijzer in en zie direct wat u nodig heeft voor uw evenement.