Uw zoekopdracht
Project

Werkzaamheden Binckhorstlaan

Gepubliceerd: 
01 maart 2017
Laatste wijziging: 
01 maart 2017

In de Binckhorst is een groot werkterrein ingericht voor de aanleg van de Rotterdamsebaan. Op dit werkterrein wordt een bouwkuip gemaakt die nodig is voor de ontvangstschacht van de tunnelboormachine en de toerit van de tunnel.

Planning en uitvoering:

Aanbrengen diepwanden

De diepste wanden van de bouwkuip komen ter hoogte van de Fokker Terminal. Deze zogenoemde 'diepwanden' zijn 28 meter lang. Hiervoor worden diepe sleuven in de grond gegraven waarin betonnen wanden komen. Het aanbrengen van deze diepwanden is geluids- en trillingsarm, zodat de overlast voor de omgeving beperkt blijft. De werkzaamheden duren van 9 januari 2017 tot en met maart 2017. Het werk vraagt om lange werkdagen en weinig onderbrekingen, zodat de diepwanden op een goede en veilige manier gemaakt kunnen worden. De werkzaamheden worden daarom uitgevoerd tussen 7.00 en 23.00 uur. Soms kan het voorkomen dat de werkzaamheden op zaterdag doorgaan.

Verplaatsen stadsverwarming

Om de bouwkuip te kunnen bouwen moet nog een stuk van de stadsverwarming worden verplaatst. Het werk is onlangs gestart en is naar verwachting begin april klaar. Ter hoogte van Mooof wordt de stadsverwarming in de periode van 13 maart tot begin april 2017 aangesloten op de bestaande leiding in de ventweg van de Binckhorstlaan. Verkeer wordt langs het werk geleid, zodat de bedrijven langs de ventweg ook tijdens deze werkzaamheden bereikbaar blijven.

Aanbrengen damwanden

Vanaf 20 maart 2017 start de aannemer met het in de grond trillen van damwanden voor het deel van de bouwkuip ter hoogte van Gerritse IJzerwaren. Deze werkzaamheden duren 2 tot 3 weken. Vervolgens worden vanaf 17 april damwanden aangebracht voor het deel waarin de toerit naar de tunnel komt, tussen de Fokker Terminal en het Teleport Hotel. Ook dit werk duurt 2 tot 3 weken. Het werk wordt doordeweeks uitgevoerd tussen 7.00 uur en 16.30 uur. Incidenteel kan het voorkomen dat er tot 19.00 uur of op zaterdag wordt doorgewerkt.

Bereikbaarheid

In oktober 2016 is de Binckhorstlaan aangepast om ruimte te maken voor het werkterrein. De weg is verlegd en per rijrichting is er 1 rijstrook. Bedrijven en gebouwen aan de andere kant van het werkterrein zijn bereikbaar via de ventweg. Vanaf 24 maart vervalt ter hoogte van de Zonweg de doorsteek van de Binckhorstlaan naar de ventweg. Het werkterrein dat nu nog uit 2 delen bestaat, wordt dan 1 geheel.

Overlast

Helaas is overlast tijdens de werkzaamheden onvermijdelijk. Mogelijk ontstaat er geluids- en trillingshinder. Op de Zonweg en de Binckhorstlaan neemt het bouwverkeer toe.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 of stuur een e-mail naar rotterdamsebaan@denhaag.nl.

Zie ook

Bereikbaarheid Binckhorst

Gepubliceerd: 
01 maart 2017
Laatste wijziging: 
01 maart 2017