Uw zoekopdracht
Project

Werkzaamheden Binckhorstlaan

Gepubliceerd: 
11 januari 2017
Laatste wijziging: 
11 januari 2017

De komende jaren legt de gemeente de Rotterdamsebaan aan. Op de Binckhorstlaan, tussen de Mercuriusweg en de Junostraat, wordt een groot werkterrein ingericht.

De Combinatie Rotterdamsebaan (de hoofdaannemer) is begonnen met het inrichten van het werkterrein, de bouw van de ontvangstschacht voor de tunnelboormachine en de bouw van de toerit van de tunnel.

Aanbrengen diepwanden: januari tot en met maart 2017

De diepste wanden van de bouwkuip komen ter hoogte van de Fokker Terminal. Deze zogenoemde 'diepwanden' zijn 28 meter lang. Hiervoor worden diepe sleuven in de grond gegraven waarin betonnen wanden komen. Het aanbrengen van deze diepwanden is geluids- en trillingsarm, zodat de overlast voor de omgeving beperkt blijft. De werkzaamheden duren van 9 januari 2017 tot en met maart 2017. Het werk vraagt om lange werkdagen en weinig onderbrekingen, zodat de diepwanden op een goede en veilige manier gemaakt kunnen worden. De werkzaamheden worden daarom uitgevoerd tussen 7.00 en 23.00 uur. Soms kan het voorkomen dat de werkzaamheden op zaterdag doorgaan.

Bereikbaarheid

Om te zorgen voor voldoende werkruimte en een veilige werkomgeving, is ter hoogte van de Fokker Terminal de ventweg vanaf 9 januari 2017 een maand afgesloten voor verkeer.

Archeologisch onderzoek: januari 2017

In januari doen archeologen van de gemeente Den Haag aanvullend onderzoek op het werkterrein ter hoogte van kasteel ‘De Binckhorst’. Zij verwachten sporen van een middeleeuwse boerderij te vinden.

Overlast

Helaas is overlast tijdens de werkzaamheden onvermijdelijk. Mogelijk ontstaat er geluids- en trillingshinder. Op de Zonweg en de Binckhorstlaan neemt het bouwverkeer toe.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Combinatie Rotterdamsebaan via telefoonnummer (088) 400 80 83 of stuur een e-mail naar rotterdamsebaan@denhaag.nl.

Zie ook

Bereikbaarheid Binckhorst

Gepubliceerd: 
11 januari 2017
Laatste wijziging: 
11 januari 2017