Vier de vrijheid op het Bevrijdingsfestival Den Haag

Den Haag pakt elk jaar op 5 mei groot uit om Bevrijdingsdag te vieren. U kunt onder meer naar het Bevrijdingsfestival Den Haag.

Het thema van het festival dit jaar is Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid, over de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet. 

de fakkel van de vrijheid brandt in Den Haag

Programma op het Malieveld

Dit jaar zijn er op het Malieveld onder meer concerten van de bands Son Mieux en Krezip, zangeres Bibi Breijman, tributeband Rondje Doe Maar, dj’s Floris van Oranje en Billy the Kit, rappers Reanny, Poke en Extince en de Amerikaanse artiesten Ray Greene en Liv Warfield. Ook treedt veel nieuw Haags talent op.

 Er is een apart kinderterrein op het Malieveld. En een veteranenontvangst en een area met Haagse onderwijsinstellingen en studentenverenigingen. Verder is er een informatiemarkt en er staan foodtrucks en kraampjes met leuke spullen.

Programma in het Provinciehuis

Voor kinderen is er op zondag 5 mei om 12.00 uur een show met Woezel & Pip in de evenementenhal van het Provinciehuis. Daar zijn ook lezingen, dichters, stand-up comedy en een talkshow met Ron Fresen.

Het festival is gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op de website Begin externe link: bevrijdingsfestivaldenhaag.nl(Externe link), einde externe link.Begin externe link: . (Externe link), einde externe link.

Lees meer informatie over de bereikbaarheid op Begin externe link: Bevrijdingsfestival op het Malieveld – Bereikbaarheid Den Haag(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070