Uw zoekopdracht
Beleid

Crisisbeheersing

Gepubliceerd: 
02 september 2009
Laatste wijziging: 
29 juli 2015

Den Haag is een veilige stad. Toch kan er wat misgaan en lopen we risico’s. Een risicoloze stad is immers onmogelijk. De gemeente Den Haag werkt in de Veiligheidsregio Haaglanden samen met hulpdiensten, regiogemeenten en bedrijven samen.

We bereiden ons voor op crisissituaties door het opstellen van plannen en procedures. De gemeente oefent jaarlijks met diverse scenario’s.

Wie doet wat in crisisbeheersing?

  • Gemeente: o.a. communicatie, opvangen van slachtoffers, uitvaartverzorging en schade-afhandeling.
  • Brandweer: o.a. brand blussen, redden van mens en dier, ontsmetten, verrichten van metingen en het waarschuwen van de bevolking.
  • Politie en justitie: o.a. handhaven van de rechtsorde, afzetten en afschermen van locaties, verkeersmaatregelen en locaties ontruimen.
  • Geneeskundige diensten (GHOR): medische en psychosociale hulp.

Lees meer over de Veiligheidsregio Haaglanden.

Haagse risico’s

Overal in Nederland kan iets gebeuren, ook in Den Haag. Voer op de risicokaart uw postcode in, zodat u kunt zien welke concrete risico’s er in uw buurt zijn.

Hoe bereidt u zich voor?

We doen er alles aan om incidenten te voorkomen. Toch kan het er iets mis gaat. Kijk op www.nederlandveilig.nl voor tips en eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. www.nl-alert.nl


Gepubliceerd: 
02 september 2009
Laatste wijziging: 
29 juli 2015