Uw zoekopdracht
Product

Gratis reizen in Den Haag aanvragen

Gepubliceerd: 
13 juni 2017
Laatste wijziging: 
16 juni 2017

Krijgt u AOW? Woont u in Den Haag en heeft u recht op een Ooievaarspas? Dan mag u gratis met de bus, tram of RandstadRail. U heeft ook een ov-chipkaart op naam nodig.

U hoeft voor het gratis reizen in Den Haag niets te doen. Als u een Ooievaarspas heeft aangevraagd, krijgt u vanzelf een brief met meer uitleg.

Voorwaarden

Wilt u gratis reizen? Dan moet u:

  • in Den Haag wonen.
  • een Ooievaarspas hebben. Nog geen Ooievaarspas? Kijk of u recht heeft op deze pas.
  • AOW krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de Sociale Verzekeringsbank www.svb.nl.
  • een ov-chipkaart op naam hebben. Koop een ov-chipkaart aan de balie op een station. Dit kan ook online via www.ov-chipkaart.nl. Of bel met de klantenservice van HTM, telefoon 0900 486 46 36. Dit kost € 0,10 per minuut.

Elk jaar kijkt de gemeente of u de Ooievaarspas krijgt. Krijgt u weer een Ooievaarspas? Dan krijgt u hierover een brief waarin staat dat u het gratis reizen weer op uw ov-chipkaart kunt zetten. U mag daarna weer gratis reizen.

Heeft u in december nog geen brief gehad? Neem dan contact op met de klantenservice SZW van de gemeente.

Hoe vraag ik gratis reizen aan?

U krijgt vanzelf een brief als u gratis mag reizen. Geef het nummer van uw ov-chipkaart door aan de gemeente. Vul hiervoor het formulier in dat u bij de brief kreeg. U krijgt daarna een 2e brief. Dit duurt ongeveer 3 weken. In deze brief staat dat u uw ‘reisproduct’ kan ophalen. Zet het reisproduct op uw ov-chipkaart. Daarna mag u gratis reizen.

Hoe zet ik het reisproduct op mijn ov-chipkaart?

  1. Ga naar een ophaalpunt. Deze vindt u op NS-stations of HTM-Servicepunten. Ook winkels hebben ophaalpunten. Bijvoorbeeld Albert Heijn, C1000, Primera of Bruna. U kunt ook naar Stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg. Binnen in de hal staat een oplaadpunt.
  2. Stop uw ov-chipkaart in de automaat. Of houd uw kaart voor de lezer bij een NS-automaat.
  3. Kies 'bestelling ophalen'.
  4. Volg de aanwijzingen op de automaat.

Wanneer mag ik gratis reizen?

U mag iedere dag gratis reizen. Ook op feestdagen. U mag met alle HTM-trams, RandstadRail-lijnen en bussen van HTMbuzz in de gemeente Den Haag.

Hoe kan ik gratis reizen?

U heeft een ov-chipkaart op naam nodig. Het reisproduct met gratis reizen moet op uw kaart staan. U checkt met uw ov-chipkaart in en uit in het openbaar vervoer.

Ooievaarsregelingen

De Ooievaarspas hoort bij de Ooievaarsregelingen. Misschien heeft u ook recht op andere regelingen. Kijk op www.denhaag.nl/ooievaarsregelingen voor meer informatie.

Gepubliceerd: 
13 juni 2017
Laatste wijziging: 
16 juni 2017