Uw zoekopdracht
Nieuws

Nieuw Branchebesluit Markten

Gepubliceerd: 
03 januari 2017
Laatste wijziging: 
03 januari 2017

Per 1 januari 2017 is er een nieuw Branchebesluit Markten Den Haag. Een branchebesluit regelt hoeveel marktkooplieden in de verschillende branches mogen werken.

Het vorige branchebesluit uit 2012 geldt niet meer.

De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Het aantal branches is teruggebracht tot 15. Dat waren eerst 50 hoofd- en subbranches. De vereenvoudiging is in het belang van de ondernemer en de klant. Een indeling is wel nodig om te voorkomen dat het aanbod op de markt te eenzijdig wordt.
  • De markthandelaren mogen vanaf 1 januari 2017 een breder productassortiment aanbieden en binnen hun branche van assortiment veranderen. Zij hoeven dan niet meer elke keer een branchewijziging aan te vragen. Zo krijgen zij meer ruimte om te ondernemen binnen hun branche. Markthandelaren kunnen op deze manier ook beter inspelen op het aanbod binnen de detailhandel.

Partners

De nieuwe indeling is gemaakt samen met de belangenorganisaties CVAH en VETRA (vertegenwoordigd in de Adviescommissie Haagse Markten), de Marktkamer van de Haagse Markt, het Haagse Markten Coöperatief U.A. en de marktkooplieden.

Doelstelling

Het college van burgemeester en wethouders wil samen met de ondernemers de Haagse markten een flinke impuls geven: meer banen, meer ruimte voor ondernemerschap, meer kwaliteit, meer diversiteit en meer bezoekers van binnen en buiten de stad. De aanpassingen in het Branchebesluit moeten de markt voor het publiek aantrekkelijker maken.

Gepubliceerd: 
03 januari 2017
Laatste wijziging: 
03 januari 2017