Uw zoekopdracht

Weekend- en zomerschool

Gepubliceerd: 
04 augustus 2016
Laatste wijziging: 
28 maart 2017

Bij sommige kinderen zakt hun kennis tijdens de zomervakantie weg. De gemeente wil dit zoveel mogelijk voorkomen.

Daarom zijn er scholen die in het weekend of tijdens de vakantie de deuren openen.

Zomerschool

Tijdens de zomermaanden kunnen basisschoolleerlingen terecht op de zomerschool. Er wordt gezorgd voor een programma met aandacht voor taal. En er is tijd voor ontspanning en plezier. Een zomerschool duurt 1, 2 of 3 weken. Er wordt 4 of 5 dagen per week lesgegeven. 

Op de zomerschool werken 1 of meer scholen samen met bijvoorbeeld het welzijnswerk.

Ook enkele middelbare scholen bieden in de zomer een educatief programma. Er wordt veel aandacht besteed aan de kernvakken, zoals Nederlands, Engels, wiskunde en rekenen. Er is ook ruimte voor ontspanning, in de vorm van sportactiviteiten of creatieve lessen. Ook zijn er zomerscholen die er vooral op gericht zijn te voorkomen dat leerlingen vroegtijdig van school af gaan of blijven zitten.

Wilt u meer weten? Veel scholen met een zomerschoolprogramma zetten informatie over de zomerschool op hun eigen website. Ook kunt u contact opnemen met de betreffende school.

Weekendschool

In de weekendscholen krijgen leerlingen vooral les in taal en rekenen.

Volwassenen

Er zijn weekend- en zomerscholen waar onderwijs aan volwassenen wordt gegeven. U kunt bijvoorbeeld een cursus Nederlandse taal, een computercursus of een cursus solliciteren volgen. Ook als u vroeger uw middelbare school niet heeft afgemaakt, kunt u dat alsnog doen.

Gepubliceerd: 
04 augustus 2016
Laatste wijziging: 
28 maart 2017