Uw zoekopdracht

De Passage

Gepubliceerd: 
01 september 2011
Laatste wijziging: 
25 april 2014

De Passage is het enige nog in Nederland bestaande voorbeeld van dit type overdekte winkelstraten, dat in de tweede helft van de 19e eeuw in de grote Europese en Amerikaanse steden in trek was.

Hoogwaardig productaanbod

Met de komst van de Passage eind 19e eeuw verwachtte men dat de luxe artikelen die tot die tijd door particulieren in Parijs werden besteld, nu door de winkeliers van de Passage verkocht zouden gaan worden. warenhuizen uit bijvoorbeeld Parijs zonden tot die tijd veel van hun artikelen per post naar Nederland. 

Dit specialistische hoogwaardig productaanbod kenmerkt de Passage nog steeds. Voor bijvoorbeeld koffie en thee, kookgerei, designer cadeauartikelen of bijzondere pennen kunt u in de Passage terecht.

Passage

Architectuur

De oorspronkelijke passage loopt van de Spuistraat naar het Buitenhof. De vleugel naar de Hofweg, geheel in expressionistische stijl, is pas in 1928 aan de Passage toegevoegd. De beide andere vleugels, naar de Spuistraat en het Buitenhof, zijn geheel in neo-renaissance-stijl uitgevoerd en dateren uit 1882.

Bezoekadres

Gelegen tussen de Spuistraat, de Hofweg en het Buitenhof in Den Haag

Meer informatie

Website: www.depassage.nl

Gepubliceerd: 
01 september 2011
Laatste wijziging: 
25 april 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?