Uw zoekopdracht

Taxibus

Gepubliceerd: 
27 september 2012
Laatste wijziging: 
04 december 2013

Heeft u een beperking waardoor u niet met het openbaar vervoer kunt reizen? Dan kunt u gebruik maken van de Taxibus.

Wat is de Taxibus?

De Taxibus is speciaal voor Hagenaars met een beperking die niet met het openbaar vervoer kunnen reizen. De Taxibus is toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen. Ook is een rolstoel als hulpmiddel aanwezig om mensen die zelf niet goed in de Taxibus kunnen stappen te helpen bij het instappen.

De Taxibus is bedoeld om u van en naar uw sociale activiteiten te vervoeren. Bijvoorbeeld voor bezoek aan familie, de markt of het theater. De Taxibus reist binnen de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Leidschendam/Voorburg. Uw rit moet altijd beginnen of eindigen in Den Haag.

Reizen met de Taxibus

U kunt 7 dagen per week van 8.00 tot 24.00 uur gebruikmaken van de Taxibus. Om met de Taxibus te reizen, heeft u een Taxibuspas nodig. Deze kunt u aanvragen als individuele voorziening vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wilt u een rit met de Taxibus maken? Dan moet u die eerst reserveren

U spreekt een tijd af waarop de Taxibus bij u moet zijn. De Taxibus komt tussen 15 minuten voor en 15 minuten na de afgesproken tijd aan. De Taxibus haalt u op bij uw woning of bestemming. Of u spreekt af bij 1 van de vaste ophaalpunten in de stad. Als u wilt, kunt u bij elke rit gratis iemand meenemen. De Taxibus vervoert meer reizigers op hetzelfde moment. U reist dus niet alleen.

Reizen buiten de regio

U kunt niet met de Taxibus buiten de gemeenten Den Haag, Rijswijk en Leidschendam/Voorburg reizen. U kunt dan bijvoorbeeld gebruik maken van:

  • De Regiotaxi, voor vervoer binnen het stadsgewest Haaglanden. De Regiotaxi is voor iedereen beschikbaar, maar is speciaal ingericht voor reizigers die niet zo goed ter been zijn. Kijk op de website www.regiotaxi.haaglanden.nl voor meer informatie.
  • Valys, voor vervoer met een afstand van 5 OV-zones of meer vanaf uw huisadres. Kijk op de website www.valys.nl voor meer informatie.

Vragen?

Meer informatie vindt u in de brochure 'Alles over de Taxibus':

Heeft u nog vragen over de Taxibus? Stel ze via het digitale formulier of via telefoonnummer (070) 353 75 00. U kunt ook terecht bij de Advies- en informatiebalie op een van de stadsdeelkantoren.

Advies- en informatiebalies op de stadsdeelkantoren

Gepubliceerd: 
27 september 2012
Laatste wijziging: 
04 december 2013

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?