Uw zoekopdracht

Zoekt u een kluswoning in Den Haag?

Gepubliceerd: 
13 maart 2013
Laatste wijziging: 
16 april 2013

Droomt u van een eigen huis vlakbij zee, strand en duinen? Dan is dit uw kans! Vanaf maart 2013 in de verkoop: 10 appartementen aan de Duinstraat in Scheveningen. De woningen zijn scherp geprijsd, maar hebben wel een opknapverplichting.

Een klushuis is een buitenkans voor mensen met lef. Koopt u zo’n doe-het-zelf-klushuis, dan gaat u de verplichting aan om dat binnen een jaar op te knappen. Uiteraard kunt u de woning die u voorkeur heeft bezichtigen. Daarvoor maakt u een afspraak via de Kavelwinkel. Na de verbouwing gaat u er zelf wonen, tenminste drie jaar. Zo is verhuur en snelle doorverkoop niet mogelijk.

Nieuw aanbod: kluscomplex Duinstraat

De kluswoningen van lichting één waren in recordtijd verkocht. Na deze succesvolle eerste ronde is besloten het aanbod kluswoningen uit te breiden met een tweede lichting. Het prachtige pand aan de Duinstraat naast theater de Appel met veel authentieke elementen komt als kluscomplex in de verkoop. Vanaf maart 2013 kunt u aan de slag.

Kluspaspoort

Voor elke woning is een kluspaspoort opgesteld. Hierin vindt u de afmetingen van de woning, informatie over het starten van een Vereniging van Eigenaren én het technisch programma van eisen waaraan de verbouwing dient te voldoen. Daarnaast kan voor u de reguliere wet- en regelgeving nog relevant zijn.

Plan van aanpak

Voordat u het klushuis kunt kopen dient u een plan van aanpak bij de gemeente in waaruit blijkt hoe u de verbouwing gaat uitvoeren. Om u te helpen stelt de gemeente gratis een architect beschikbaar voor maximaal tien uur per klushuis, bijvoorbeeld voor het opstellen van het plan van aanpak en/of bij het voorbereiden en indienen van de bouwvergunning.
U vult het plan van aanpak alleen in als u een optie heeft op een klushuis. Heeft u een optie op een klushuis, dan moet u binnen 12 weken het plan van aanpak digitaal of persoonlijk hebben ingediend bij de Kavelwinkel.

De officiële verkoop van dit kluscomplex start in maart volgend jaar.

Financier de verbouwingskosten mee!

Het goed verbouwen van uw klushuis kost geld. Het is daarom belangrijk dat u, voordat u overgaat tot koop, toetst of u de financiering van de woning inclusief de verbouwing rond kan krijgen. Afhankelijk van de woning kunnen deze tussen de 70.000 en 130.000 euro bedragen.

Spelregels

  • Elke woning wordt geleverd in eeuwigdurend afgekochte erfpacht.
  • Elke woning wordt geleverd met een bodemkwaliteitsverklaring.
  • Er moet worden voldaan aan het gemeentelijk programma van eisen voor het opknappen van de kluswoning.
  • Binnen de optietermijn moet een plan van aanpak aan de gemeente worden voorgelegd.
  • De woning moet uiterlijk één jaar na aankoop zijn opgeknapt.
  • U gaat de nieuwe woning zelf bewonen voor de duur van minimaal drie jaar.
  • De koper van een appartement is verplicht actief deel te nemen aan de Vereniging van Eigenaren. De VVE is verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke delen.

Gepubliceerd: 
13 maart 2013
Laatste wijziging: 
16 april 2013

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?