Uw zoekopdracht

Vestigen vanuit het buitenland

Langer in Den Haag gaan wonen

Gepubliceerd: 06 januari 2014 Laatste wijziging: 17 december 2013

Komt u uit het buitenland en gaat u langer dan 4 maanden in Den Haag wonen? Of heeft u al eerder in Nederland in de BRP ingeschreven gestaan? Dan bent u verplicht zich te laten inschrijven in de basisregistratie personen (BRP, voorheen GBA).

Iedereen die uit het buitenland komt en langer dan 4 maanden in Den Haag gaat wonen, moet zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP). Hoe dat in zijn werk gaat, hangt af van de situatie. Hier vindt u meer informatie over de verschillende procedures.

Kijk hier welke situatie op u van toepassing is.

Voor mensen die niet een EU/EER nationaliteit hebben en voor (huwelijks)partners van mensen met een EU/EER of Zwitserse nationaliteit.

Voor mensen die een EU/EER nationaliteit hebben.

Werkt u in Nederland als diplomatiek of consulair ambtenaar? Of bij een internationale organisatie? Dan heeft u een bijzondere verblijfsstatus.

Voor mensen die werken als kennismigrant en daardoor een bijzondere verblijfsstatus hebben.

Ook voor Nederlanders uit Caribisch Nederland (de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius).

Ook voor Nederlanders uit Caribisch Nederland (de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius).

Voor kinderen die in het buitenland geadopteerd zijn.

Voor mensen met een geldig w-document of verblijfsdocument.


Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.