Uw zoekopdracht

Tennis

Gepubliceerd: 15 maart 2012 Laatste wijziging: 25 mei 2012

Tennis is een populaire sport in Den Haag. Er zijn ruim 15 tennisparken. Vaak liggen deze in een prachtige, bosrijke omgeving. De stad telt ruim 40 verenigingen. Voor de recreatieve én fanatieke tennisser.

Den Haag heeft iets met tennis. Voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek komt uit Den Haag. Net als meervoudig Olympisch kampioene rolstoeltennis Esther Vergeer en de huidige nummer 1 van Nederland, Robin Haasse.

Internationale tenniswedstrijden

Op de legendarische Mets Tennisbanen in Scheveningen worden al sinds 1928 internationale tenniswedstrijden georganiseerd. Sinds 1992 wordt het Siemens Open gespeeld op de Mets tennisbanen.


Tennis op de Mets Tennisbanen


Verenigingen en locaties

Er zijn in Den Haag ongeveer 40 tennisverenigingen die gebruik kunnen maken van de 15 tennisparken die Den Haag rijk is. Er zijn kleine en grote verenigingen, voor de recreatieve of voor de fanatieke spelers. De meeste tennisverenigingen zijn aangesloten bij de KNLTB. Daarnaast organiseren zij vaak clubkampioenschappen of toernooien met een speciaal thema. clubs hebben een jeugdafdeling. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt zeker voor deze sport. Zoekt u een tennisvereniging bij u in de buurt? Kijk op Den Haag op de Kaart. Hierop staan alle sportlocaties aangegeven. Zorg dat alle vinkjes 'uit' staan. Voor een overzicht van alle tennisparken vinkt u in de lijst onder 'Sport' de sport 'tennis' aan.

Richard Krajicek Playgrounds

Tennissen kan in Den Haag tegenwoordig ook op een van de Richard Krajicek Playgrounds die in de stad liggen. De Playgrounds zijn een initiatief van de Richard Krajicek Foundation. Ze zijn bedoeld voor kinderen in wijken waar weinig speelvoorzieningen liggen. Op de Playgrounds worden regelmatig activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

Zie ook

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.