Uw zoekopdracht

Overdrachtsformulier peuter-kleuter

Gepubliceerd: 10 maart 2011 Laatste wijziging: 29 november 2012

Voor een kind is de overgang van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf naar de basisschool een belangrijke stap in de ontwikkeling. Een goede samenwerking tussen peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en de basisschool draagt ertoe bij dat deze overgang voor het kind soepeler verloopt.

Het Haagse overdrachtsformulier peuter - kleuter is een onderdeel van deze samenwerking.
Het is een uniform hulpmiddel wat moet bijdragen aan een ononderbroken ontwikkelingslijn voor ieder kind. Door overdracht van gegevens gaat er geen kostbare tijd  verloren. De basisschool kan direct op de juiste manier verder werken aan de ontwikkeling van het kind, vanaf het punt waarop die op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf is gestopt.

Het is de bedoeling dat dit formulier in de maand voor de overgang naar de basisschool wordt ingevuld door een leidster of pedagogisch werker van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf en wordt besproken met de ouders van het kind (in het exit gesprek).

Overdracht van gegevens vindt alleen maar plaats met expliciete toestemming van de ouders.

U kunt het formulier en de toelichtingen hierop hier downloaden: 

PDF bestandOverdrachtsformulier peuter-kleuter  (PDF, 1672 kB)

PDF bestandToelichting voor leidinggevende, leidsters of pedagogisch medewerkers peuterspeelzaal of kinderdagverblijf  (PDF, 24 kB)

PDF bestandToelichting voor directie en intern begeleider van de basisschool  (PDF, 23 kB)

PDF bestandToelichting voor ouders  (PDF, 9 kB)

Stuur artikel door

*verplicht

Volg DenHaag.nl

Altijd op de hoogte blijven van Den Haag en de ontwikkelingen in de stad? Meld u aan voor de nieuwsbrief @DenHaag.nl. Of volg ons op Twitter of Facebook!

Stadspanel

Denk mee over Den Haag. Geef u op voor het Haags stadspanel. En maak kans op een jaar lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek.