Uw zoekopdracht

Digitaal Festival Den Haag: Schoolplein

Gepubliceerd: 
14 september 2012
Laatste wijziging: 
25 augustus 2014

Test uw digitale vaardigheden, bekijk welke cursussen er bij u in de buurt gegeven worden en leer hoe u via ICT kennis kan krijgen, delen, gebruiken en verspreiden!

Welke activiteiten zijn er allemaal op het schoolplein?

Bibliotheek Den Haag

De bibliotheek is aanwezig met vier stands tijdens het Digitaal Festival. De bibliotheek presenteert hun aanbod op het gebied van digivaardigheden en mediawijsheid. Volg workshops en cursussen, maak films (Digitales) en maak kennis met nieuwe media, mediawijze onderwijsprojecten.

Stichting Experisecentrum ETV.nl 

oefenen.nl

Kom langs bij de stand van Stichting Expertisecentrum ETV.nl. In de stand kan men kennis maken met wat Oefenen.nl is en welke oefenmaterialen daarop staan. Tevens kunnen bezoekers informatie krijgen wat het betekent voor organisaties om met een Professioneel Account te werken met Oefenen.nl.

ROC Mondriaan

In de stand kunnen bezoekers informatie krijgen over het lesaanbod voor de volwassen Hagenaar. Het betreft lessen digitale (basis-)vaardigheden. Lesonderdelen zijn bijvoorbeeld: een e-mail verzenden, informatie zoeken op internet en kennismaken met social media. Bezoekers kunnen zelfstandig aan de slag op de computer om hun startniveau te bepalen.

Demo digitaal loket 

Hoe meldt u een kapotte lantaarnpaal of zwerfvuil? Hoe vraagt uw bedrijf een vergunning aan voor een evenement? Of hoe stelt u een vraag aan de gemeente? Via DenHaag.nl natuurlijk!

Tijdens de demo digitaal loket zien bewoners en bedrijven hoe ze op de gemeentelijke website hun zaken kunnen regelen. De medewerkers van DenHaag.nl geven tekst en uitleg. En als u een vraag heeft over de dienstverlening van de gemeente via DenHaag.nl, dan kunt u die aan hen stellen.

Ronde van Texel - succesvol zeilevent door ROC ICT studenten

ROC studenten organiseren de ICT van de Ronde van Texel

Na een jaar voorbereiding konden tweede- en derdejaars studenten ICT de hardware en software op het strand installeren, die nodig was voor de organisatie van de spectaculaire catamaranrace de Ronde van Texel. PC’s, printers, serverkasten, labelwriters, antennes, compleet ingerichte werkplekken…  dit alles was nodig om de zeilrace tot een succes te maken.

Voor de studenten was het een hele goede praktijkervaring, omdat het een écht ict-project was met complexe ict-vraagstukken. Parkeerbeheer,  inschrijving van deelnemers en het verwerken van de uitslagen in een klassement vergden de nodige kennis. De studenten konden zich helemaal uitleven op het ontwerpen van de infrastructuur, het oplossen van problemen en het instrueren van medewerkers.

eSociety Instituut

Het eSociety Instituut is een ontwikkel-, ontwerp- en onderzoeksinstituut geïnitieerd vanuit het Lectoraat Informatie, Technologie en Samenleving van De Haagse Hogeschool. Het streeft naar maatschappelijke innovatie door het actief verkennen van nieuwe toepassingsmogelijkheden van ICT in de publieke sector. Er zijn 4 onderzoeksprogramma’s ontwikkelt: E-ZORG, GOVERNMENT OF THE FUTURE, ONDERWIJS EN WELZIJN. De focus ligt daarin altijd op de cliënt, patiënt, en de burger waarbij het resultaat toegankelijk, pragmatisch en effectief is. 

Gepubliceerd: 
14 september 2012
Laatste wijziging: 
25 augustus 2014

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?