Uw zoekopdracht

Atletiek

Gepubliceerd: 
01 mei 2012
Laatste wijziging: 
01 februari 2016

Atletiek is een van de oudste sporten ter wereld. In Den Haag zijn 3 atletiekverenigingen. De stad kent ook een aantal hardloopwedstrijden, waarvan de City-Pier-City de bekendste is.

Hardlopers in de duinen

Atletiekverenigingen

Den Haag heeft 3 atletiekverenigingen:

Atletiekevenementen

Den Haag kent een aantal populaire atletiekevenementen voor jong en oud. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste.

City-Pier-City Loop

Sinds 1975 wordt in Den Haag de City-Pier-City Loop georganiseerd. De City-Pier-City Loop is een internationaal hardloopevenement. Tijdens de City-Pier-City Loop lopen deelnemers heen en weer tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Het belangrijkste onderdeel is de halve marathon. Ook zijn er wedstrijden over kortere afstanden onder andere voor kinderen, scholen en bedrijven. Op de website CPC loop Den Haag vindt u meer informatie.

Parnassia Laan van Meerdervoort Loop

De Parnassia Laan van Meerdervoort Loop is een echte uitdaging. De routes van 10 en 5km lopen door de stad, het duingebied en over het strand. Start en finish zijn in Kijkduin. Ook voor de jeugd staan er wedstrijdjes op het programma.

Puinduin Run

In 2004 vond de eerste editie van de Puinduin Run plaats. Inmiddels heeft deze fraaie crossloop veel, en vooral sterke deelnemers. Wie na 1 of meer rondjes zweten en zwoegen de finishlijn passeert, voelt zich een echte held. De kwaliteiten van de loper worden op de proef gesteld: techniek, kracht, conditie en karakter. Wie deze loop op zijn naam weet te schrijven, mag zich met recht de sterkste crossloper van Den Haag noemen.

SDU Royal Ten

De Sdu Royal Ten is een prestatieve en recreatieve hardloopwedstrijd die één keer per jaar wordt georganiseerd rond het Paleis Huis Ten Bosch in Den Haag. Er is een wedstrijd voor wedstrijdlopers (10 km), voor recreanten (5 en 10 km) en voor kinderen (1,3 km). Voor scholen is er de Sdu Uitgevers Scholenloop (5 en 10 km) en voor bedrijven de Sdu Uitgevers Business Run (5 en 10 km).

Wateringse Veld Loop

Wateringse Veld Loopfestijn is een verbindend hardloopevenement in de Haagse nieuwbouwwijk Wateringse Veld. Het parcours van 10 en 5 kilometer voert door deze ruim opgezette wijk in stadsdeel Escamp. Door de koppeling met het jaarlijkse Plein tot Plein Festijn is het een dag vol sportiviteit en gezelligheid voor jong en oud.

Gepubliceerd: 
01 mei 2012
Laatste wijziging: 
01 februari 2016

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?