Historische Kern, sfeergebied Haagse binnenstad

Gepubliceerd: 
16 februari 2011
Laatste wijziging: 
28 juli 2015

De Historische Kern is één van de acht 8 sfeergebieden van de Haagse binnenstad. De Historische Kern is het statige Den Haag, bekend van de ansichtkaarten en Prinsjesdag. Het gebied ligt tussen Mauritskade, Koninginnegracht, Kalvermarkt, Herengracht, Spui, Hofweg en Parkstraat.

Binnen dit gebied bevinden zich de toeristische trekpleisters, Binnenhof met Hofvijver, diverse musea zoals het Mauritshuis, het Lange Voorhout en de Denneweg. Het Toneelkwartier (Koninklijke Schouwburg en omstreken) maakt deel uit van de Historische Kern.

De Historische Kern heeft de volgende kenmerken:

Korte Voorhout
  • Toeristisch kerngebied
  • Cultureel aanbod: Toneelkwartier en musea
  • Uitgaan en dineren rond Plein
  • Groen: Lange Voorhout, stadspark Malieveld/Koekamp. De fysieke nabijheid van Malieveld/Koekamp is kwaliteit, maar de mentale afstand is groot
  • Denneweg: toeristisch en uniek shoppen: mode, interieur en antiek, met de Frederikstraat in het verlengde, horeca aan Hooikade

Wensen

Er zijn meer hoogwaardige publiekstrekkers gewenst en uitbreiding van het academisch onderwijs. Ook gaat het om versterking van de relatie met Malieveld/Koekamp/Haagse Bos, waardoor ook de parkeergarage Malieveld een grotere functie voor de binnenstad kan gaan vervullen. Dat vergt voor de voetganger een veilige, uitnodigende en attractieve loper naar de binnenstad.

Meer informatie

Sfeergebieden Haagse binnenstad

Gepubliceerd: 
16 februari 2011
Laatste wijziging: 
28 juli 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?