Den Haag Nieuw Centraal

Gepubliceerd: 
15 juli 2014
Laatste wijziging: 
21 april 2015

Station Den Haag Centraal krijgt een nieuw uiterlijk. Ook het gebied rond het station gaat ingrijpend veranderen.

Den Haag Centraal krijgt een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Deze nieuwe openbaar vervoerterminal (OV-terminal) is nodig omdat er in de toekomst meer mensen gebruik maken van het station. Op dit moment maken er al 150.000 reizigers en 40.000 passanten gebruik van het station.

De bouw van het nieuwe station is inmiddels vergevorderd. Het glazen dak en de glazen gevels zijn zo goed als klaar en ook de perrons hebben een opknapbeurt ondergaan. In het voorjaar van 2015 is het station helemaal klaar en wordt het officieel geopend.

Anna van Buerenplein

Naast het station ligt het Anna van Buerenplein. Dit plein wordt een levendig stadsplein dat de openbaar vervoerterminal met de omliggende culturele instellingen, ministeries, New Babylon, Universiteit, bedrijven en overige voorzieningen verbindt. Het plein fungeert als rustpunt in de drukke bebouwing en bedrijvigheid.

Het plein wordt ingericht met groen, water en zitgelegenheden. In de ruimte tussen stationshal en het Nationaal Archief komt een grote waterpartij met zitranden en spuiters. In de tegelvloer van de fontein komt een mozaïek met het portret van Anna van Buren, de eerste vrouw van Willem van Oranje waar het plein haar naam aan dankt. Het herinrichting van het Anna van Buerenplein is eind 2014 gereed.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het project op Den Haag Nieuw Centraal en op www.denhaagnieuwcentraal.nl

Gepubliceerd: 
15 juli 2014
Laatste wijziging: 
21 april 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?