Binnenstad in beelden

Gepubliceerd: 
18 mei 2015
Laatste wijziging: 
19 mei 2015

De Haagse binnenstad is uniek en heeft een heel eigen karakter. Op foto's is dat goed te zien.

Stadhuis en bibliotheek

 

Den Haag is koninklijk en alledaags, bestuurlijk en politiek, statig en chique, historisch en modern, internationaal en multicultureel, muziek en dans. Dit typische Haagse karakter noemen we de ‘Haagse Signatuur’. Door de karakteristieken in alle ontwikkelingen centraal te stellen, onderscheidt Den Haag zich van andere steden. In de binnenstad is die typisch Haagse identiteit te zien en te ervaren. 

Foto's van de binnenstad


Koninklijk en alledaags

Den Haag, de Hofstad, is al eeuwenlang de stad van het koningshuis. Tegelijkertijd is het de stad waar mensen wonen, werken en plezier maken.

Gouden Koets

Bestuurlijk en politiek

Sinds de 13e eeuw is Den Haag onafgebroken het bestuurlijk centrum van Nederland. Een democratisch bestuur dat zetelt aan een historisch hof.

Binnenhof

Statig en chique

Den Haag is stijlvol, klassiek en authentiek.

Historisch en modern

Den Haag staat bekend om de oude panden, de Haagse School en Berlage gecombineerd met moderne architectuur en vernieuwende stijlen.

Herengracht en kantoren

Internationaal en multicultureel

Inwoners uit de hele wereld kleuren de stad: tijdelijk als expat of permanent als Hagenaar. De stad is een smeltkroes van talen en culturen, die samen de stad van Vrede en Recht vormgeven.

Wagenstraat

Muziek en dans

Den Haag kent talrijke muzikanten die in deze stad zijn geboren en groot geworden. Van de Golden Earring tot Anouk en Kane. Ook op het gebied van dans is Den Haag een voorloper, met het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Dans Theater.

Beatstad op het Malieveld
Gepubliceerd: 
18 mei 2015
Laatste wijziging: 
19 mei 2015

U verlaat DenHaag.nl. Wilt u doorgaan?