Hulp bij het huishouden

Kunt u door ziekte, een handicap of ouderdom uw huishouden niet goed doen? Vraag familie, vrienden of buren om hulp. Is er niemand die u kan helpen? Dan zijn er organisaties in uw buurt die u kunnen helpen. Ook de gemeente kan u helpen.

Bij hulp bij uw huishouden kunt u denken aan:

  • hulp bij het regelen en plannen van uw huishouden
  • leren hoe u uw woning zelf schoon kunt houden
  • schoonmaken en schoon houden van uw woning
  • hulp bij het regelen van uw maaltijden en/of boodschappen

Hulp die u zelf regelt

U wilt graag uw huishouden op orde hebben. Vraag een bekende om u te helpen. Zijn er geen vrienden of familie om u te helpen? Misschien is er een organisatie in uw omgeving die u kan helpen met uw huishouden.

Kijk op de Begin externe link: Sociale Kaart(Externe link), einde externe link. voor alle mogelijkheden. Zoek op ‘hulp bij het huishouden’.

Hulp met boodschappen doen

Kijk op de Begin externe link: Sociale Kaart(Externe link), einde externe link. voor verschillende organisaties en vrijwilligersinitiatieven die u helpen bij het doen van uw boodschappen.

Of kijk op de website Begin externe link: www.wijkz.nl/burenhulp(Externe link), einde externe link..

Maaltijdondersteuning

U kunt maaltijden laten bezorgen of zelf afhalen. Of gebruik de maaltijdvoorziening in het verzorgingshuis in uw wijk of bij het buurthuis bij u om de hoek.

Lees meer op de pagina Begin link: maaltijden, einde link. .

Hulp die de gemeente regelt

Is er niemand die u kan helpen? Dan kan de gemeente u helpen. Lees meer op de pagina Begin link: Wat is de Wet maatschappelijke ondersteuning? (Wmo), einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070