Ondersteuning bij maaltijden

Lukt het niet om zelf eten te maken? Bijvoorbeeld door ziekte, handicap of ouderdom? Vraag familie, vrienden of buren om hulp. Lukt dit niet? Eet dan een warme maaltijd bij een Haagse zorginstelling. Of haal deze zelf op of laat de maaltijd bezorgen.

Maaltijden die u zelf regelt

Wilt u graag ‘s avonds een warme maaltijd? Maar lukt het niet om zelf te koken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Bekenden of vrijwilligers

Vraag bekenden om hulp. Bijvoorbeeld vrienden of familie. Er zijn ook vrijwilligers die u kunnen helpen bij het leren koken.

Lees hoe u een vrijwilliger kunt vinden op de pagina Begin link: Zoek een maatje, einde link. .

Restaurants en zorginstellingen

Lukt dit niet? De meeste restaurants bezorgen thuis. Er zijn ook zorginstellingen, buurthuizen, verzorgingstehuizen, migrantenorganisaties, kerken en wijkcentra bij u in de buurt, waar u voor weinig geld kunt eten.

Kijk op de Begin externe link: Sociale Kaart(Externe link), einde externe link. voor een overzicht van de instellingen waar u kunt eten. Zoek op ‘maaltijd’.

Korting op maaltijden

Bij sommige zorginstellingen eet u met korting. Het maakt niet uit of u de maaltijd laat bezorgen of eet bij een zorginstelling. Hagenaars vanaf 65 jaar, gehandicapten en chronisch zieken met een Ooievaarspas, krijgen op vertoon van hun pas € 2,20 korting per maaltijd.

Vragen?

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Meldpunt Maaltijden. Stuur een e-mail naar Begin link: ooievaarspas.szw@denhaag.nl, einde link. . Of bel naar telefoonnummer (070) 752 54 00. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070