Vroondaal

Vroondaal is een nieuwbouwwijk in Loosduinen. Sinds 2004 bouwt de Grond Exploitatie Maatschappij (GEM) Vroondaal aan deze nieuwe woonwijk. GEM Vroondaal is een Publiek Private Samenwerking tussen de gemeente Den Haag en 2 ontwikkelaars: BPD en Synchroon.

In Vroondaal zijn 4 gebieden:

  • Hofstedepark
  • Westmadepark
  • Vroonvaart
  • Vroondaal Zuid

Een deel van de wijk is al klaar en GEM Vroondaal maakt de laatste delen klaar voor de woningbouw. Het gaat dan om herenhuizen, appartementen, 2-onder-1-kap-woningen en vrijstaande villa’s. Daarnaast werkt GEM Vroondaal aan de aanleg van straten en stoepen (openbare ruimte) en het Landschapspark Madestein.

Wilt u meer weten over de bouw en het aanbod van woningen? Kijk dan op Begin externe link: www.vroondaal.nl(Externe link), einde externe link..

Planning werkzaamheden openbare ruimte

Bent u inwoner van Vroondaal en wilt u weten wanneer uw straat wordt ingericht? Op www.vroondaal.nl vindt u ook de Begin externe link: planning van het werk in de openbare ruimte(Externe link), einde externe link..

Woningen in Vroondaal

Groen

Landschapspark Madestein

Recreatiegebied Madestein is één van de grootste parken van Den Haag. In het midden van het park ligt de Oostmadeplas. Met de bouw van de nieuwe woonwijk is het ook belangrijk dat dit park wordt verbeterd. Zoals de aanleg van nieuwe paden, groen, bankjes en vlonders. De gemeente heeft hiervoor een plan gemaakt: de Begin externe link: kwaliteitsimpuls landschapspark Madestein (RIS283365)(Externe link), einde externe link..

In 2023 en 2024 werkt GEM Vroondaal aan Landschapspark Madestein. Zoals het aanleggen van nieuwe paden, natuurvriendelijke oevers en verblijfsplekken. In het najaar van 2023 heeft Begin externe link: MeerbomenNu(Externe link), einde externe link. overdadige zaailingen (babybomen) geoogst in het landschapspark, om deze een nieuwe bestemming te geven zodat ze niet verloren gaan.

Landschapspark Madestein

Bereikbaarheid

De Exporteursbaan, Elswijkbaan, Madepolderweg en Oorberlaan zijn de wegen rondom Vroondaal. De gemeente wil dat de wijk goed bereikbaar blijft. Daarom werkt zij aan deze wegen. Dit doet de gemeente samen met de gemeente Westland.

Doorstroming binnen Vroondaal

Ook in de wijk moet het verkeer goed kunnen rijden. De wegen in het Hofstedepark zijn niet groot genoeg voor het verkeer uit de buurten Hofstedepark en Westmadepark samen. Dit staat ook zo in het bestemmingsplan. Daarom wil de gemeente de Westmadeweg tussen de 2 buurten in met een beweegbare paal (poller) afsluiten. Voor de plaatsing van deze poller heeft de gemeente vergunningen nodig die zijn verleend, maar nog niet onherroepelijk zijn. In de tussentijd staan er tijdelijke paaltjes.

Bekijk voor meer informatie over onder andere het verkeer in de wijk de veelgestelde vragen op Begin externe link: www.vroondaal.nl(Externe link), einde externe link..

nieuwbouw 2-onder-1-kap-huis in Vroondaal van rood baksteen en met zwarte daken
Woning in Vroondaal

Meer informatie

Op Begin externe link: www.vroondaal.nl(Externe link), einde externe link. en de app Vroondaal vindt u meer informatie over de ontwikkelingen en werkzaamheden in de wijk.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070