Herontwikkeling schoolgebouw aan de Boylestraat

In het oude schoolgebouw aan de Boylestraat komen 24 zelfstandige woningen voor jongeren (18 – 25 jaar). Zo zorgt de gemeente voor extra woonruimte.

Op dit moment is het gebouw verhuurd aan City Kids en Stichting Eekta. Het contract met deze organisaties is verlengd. Zij maken gebruik van het gebouw totdat de verbouwing start. Vinden ze in de tussentijd een andere geschikte locatie, dan vertrekken ze eerder. De verwachting is de werkzaamheden niet voor het 4e kwartaal van dit jaar starten.

Denk mee

De gemeente en wooncorporatie Haag Wonen zijn benieuwd naar uw ideeën over de plannen. Zij gaan daarom graag met u in gesprek. Het aantal woningen dat er komt staat al vast, maar voor de algemene- en buitenruimtes (zoals de tuin) zijn alle ideeën welkom.

Bijeenkomsten voor bewoners uit de buurt

In 2023 betrekt de gemeente u graag bij de herontwikkeling van dit gebouw. Dit doet de gemeente door een aantal bijeenkomsten te organiseren. De 1e bijeenkomst is maandag 20 maart. U bent vanaf 19.00 uur welkom op de Boylestraat 20A. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig.

Extra woonruimte

De gemeente werkt hard om het tekort aan woningen kleiner te maken. In het Doorbraakplan huisvesting zorgdoelgroepen en statushouders heeft de gemeente 6 plekken aangewezen waar deze doelgroepen een woonruimte kunnen krijgen. Bij de Boylestraat gaat het om een blijvende oplossing voor jongeren op een kleine plek in de stad.

Contact

Heeft u vragen of ideeën over de herontwikkeling van het oude schoolgebouw aan de Boylestraat? Stuur dan een e-mail naar Begin link: info.doorbraakplan@denhaag.nl, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070