Verhuizen met een bijstandsuitkering

Heeft u een bijstandsuitkering en gaat u verhuizen? Het kan zijn dat uw uitkering hierdoor verandert of stopt. Geef uw verhuizing daarom altijd door aan de gemeente.

Het ligt aan uw nieuwe woon- of gezinssituatie of u uw uitkering blijft ontvangen.

Verandering doorgeven

  • Als u binnen Den Haag verhuist, moet u uw verhuizing maximaal 4 weken vóór of uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing Begin link: doorgeven aan de afdeling Publiekszaken, einde link. van de gemeente. Geef uw nieuwe adres en woonsituatie ook door met het Begin link: wijzigingsformulier, einde link. . Stuur daarbij een kopie van uw nieuwe huurcontract mee.
  • Als u naar een andere gemeente of naar het buitenland verhuist, moet u uw uitkering in Den Haag laten stopzetten vanaf de datum dat u verhuist. Neem hiervoor contact op met de .
    Zo voorkomt u dat u geld moet terugbetalen.

Verhuizing binnen Den Haag

Verhuist u (eventueel met uw partner of gezin) binnen de gemeente en verandert er verder niets aan uw situatie? Dan verandert de hoogte van uw uitkering niet.

Verandert er door uw verhuizing ook iets anders aan uw situatie? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Dat is bijvoorbeeld zo als u eerst op kamers woonde en nu verhuist naar een zelfstandige woonruimte. Of als u gaat Begin link: samenwonen, einde link. .

Verhuizing naar een andere gemeente

Als u naar een andere gemeente verhuist, krijgt u geen uitkering meer van de gemeente. U schrijft zich in bij uw nieuwe gemeente en vraagt daar een uitkering aan.

Verhuizing naar het buitenland

Als u naar het buitenland verhuist, stopt uw bijstandsuitkering in Nederland. U moet zich ook laten Begin link: uitschrijven bij de gemeente, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070