Volmacht aanvragen

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En wilt u bij de verkiezing van het Europees Parlement dat iemand in Nederland, Bonaire, Sint Eustatius of Saba voor u stemt? Vraag dan een volmacht aan.

Het voordeel van het stemmen per volmacht is dat u geen last heeft van problemen met de postbezorging. Want u wilt natuurlijk zeker weten dat uw stem op tijd binnen is.

Een volmacht aanvragen

U kunt geen volmacht meer aanvragen. Dit kon tot en met 25 april.

Goed om te weten

  • De gemeente verstuurt het volmachtbewijs naar de volmachtnemer. Die moet zich op 6 juni bij het stembureau in een Nederlandse gemeente identificeren. De persoon die voor u stemt, kan uw stem alleen tegelijkertijd met de eigen stem uitbrengen. Een persoon mag maximaal voor 2 andere mensen stemmen.
  • Uw briefstembewijs wordt ongeldig gemaakt bij uw aanvraag voor een volmacht.
  • Heeft u eenmaal iemand aangewezen om voor u te stemmen, dan kunt u dit niet meer ongedaan maken. U kunt dan niet meer zelf stemmen voor die verkiezing.
  • Een volmacht is maar voor 1 verkiezing geldig. Wilt u bij een volgende verkiezing weer iemand machtigen om voor u te stemmen? Dan moet u opnieuw een volmacht aanvragen.
  • Een schriftelijke volmacht is niet over te dragen aan een andere kiezer. De volmachtnemer moet zelf de stem voor u uitbrengen.

Contact

Heeft u vragen? De gemeente Den Haag organiseert de verkiezingen voor kiezers buiten Nederland. Bel de unit Verkiezingen via telefoonnummer +31 70 353 44 00. Of stuur een e-mail naar Begin link: kbn.verkiezingen@denhaag.nl, einde link. .

Bekijk hier de video over stemmen per volmacht voor kiezers buiten Nederland:

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070