Adres of persoonsgegevens Registratie Niet-ingezetenen (RNI) wijzigen

Woont u in het buitenland? Of bent u korter dan 4 maanden in Nederland? En hebt u al een burgerservicenummer (BSN)? Dan staat u ingeschreven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). U kunt uw gegevens in de RNI wijzigen.

De Nederlandse overheid heeft gegevens nodig om contact met u te kunnen houden. In het RNI staan alleen gegevens van uzelf. Zoals uw naam, uw geboortegegevens en uw actuele adres in het buitenland.

Onder 'Goed om te weten' leest u welke persoonsgegevens u kunt wijzigen.

Voorwaarden

U bent ingeschreven in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI).

Wijzigen

Uw adres wijzigen

U kunt uw adres in de RNI wijzigen via het online formulier. Zo kunnen de overheidsorganisaties die aangesloten zijn op het RNI u bereiken als dat nodig is. Voor het formulier heeft u DigiD nodig.

Adres wijzigen

Uw persoonsgegevens wijzigen

Om uw persoonsgegevens te wijzigen moet u langskomen bij 1 van de 19 landelijke RNI-loketten. Den Haag is 1 van deze loketgemeenten.

Maak een afspraak

Belangrijke informatie: Neem bij de afspraak de originele documenten mee die nodig zijn voor het wijzigen van uw persoonsgegevens. Soms heeft uw akte of document een legalisatie en/of vertaling nodig. U kunt dit per land nakijken op de website van de Rijksoverheid). Vul het land in waar uw document is afgegeven.

Kosten

Gratis.

Hoelang duurt het?

De medewerkers van de RNI verwerken uw adreswijziging binnen 20 werkdagen.

Uw persoonsgegevens worden direct aan het RNI-loket gewijzigd.

Goed om te weten

  • In de RNI staan de gegevens die de Nederlandse overheid nodig heeft om haar taak uit te voeren,
  • De RNI registreert alleen uw eigen persoonsgegevens.

Wat kunt u wijzigen?

  • uw geboorteplaats of -land
  • uw nationaliteit
  • uw achternaam
  • uw geslacht
  • uw naamgebruik. Dat is de manier waarop de overheid u aanschrijft. U kunt alleen aangeven dat u terug wilt naar het gebruik van uw eigen (geboorte)naam.
Belangrijke informatie: Gegevens over uw huwelijk, echtscheiding of kinderen kunt u niet laten aanpassen. Deze gegevens worden niet in de RNI bijgehouden.
Zie ook: Uittreksel Registratie Niet-ingezetenen (RNI) in Nederland aanvragen