Ontheffing milieuzone voor aangepaste voertuigen aanvragen

In sommige situaties kunt u een ontheffing aanvragen om met een vervuilende dieselbestelauto of dieselpersonenauto toch in de milieuzone te mogen rijden. Auto’s die voor € 500 of meer zijn aangepast om mensen met een handicap te vervoeren, kunnen een ontheffing voor de milieuzone krijgen.

Hoe werkt het

Auto’s die voor € 500 of meer zijn aangepast om mensen met een handicap te vervoeren, kunnen een ontheffing voor de milieuzone krijgen. De aanpassing aan de auto moet zijn gedaan vanwege de handicap van de eigenaar, een gezinslid, of een persoon voor wie de eigenaar van de auto mantelzorger is.

Voorwaarden

De ontheffing voor aangepaste voertuigen is maximaal 3 jaar geldig, tenzij u het voertuig verkoopt. Met deze ontheffing mag u ook in de milieuzone voor dieselauto’s (personen- en bestelauto’s) van andere gemeenten rijden. U hoeft daar niets voor te doen.

Nodig bij uw aanvraag

Bij de aanvraag levert u de volgende documenten aan:

 1. een rekening van een (garage)bedrijf dat gespecialiseerd is in voertuigaanpassingen voor gehandicapten. Op de rekening moet staan welke aanpassing is gedaan aan het voertuig.
 2. een foto waarop zowel de aanpassing als het kenteken van het aangepaste voertuig te zien zijn.

  Aanvragen

  Ontheffing aanvragen

  Kosten

  € 51,20 in 2022. U moet deze kosten ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

  Hoelang duurt het

  Het duurt maximaal 8 weken voordat uw aanvraag van een ontheffing voor aangepaste voertuigen verwerkt is en u een besluit krijgt.

  In MijnDenHaag, onder MijnZaken, kunt u zien hoe het met uw aanvraag staat.

  Goed om te weten

  Bent u het niet eens met het besluit op uw aanvraag? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken.

  Contact

  Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar milieuzone@denhaag.nl of bel met 14070.

  Zie ook