Trouwboekje of partnerschapsboekje aanvragen

Een trouwboekje of partnerschapsboekje is een aandenken aan een mooie dag. In het boekje staan de trouw- of partnerschapsgegevens van u en uw partner. U kunt er ook andere gegevens in opnemen. Het boekje kunt u aanvragen bij de gemeente.

 • U bent in Den Haag getrouwd of uw geregistreerd partnerschap aangegaan.
 • Bent u in het buitenland getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? U kunt uw Begin link: buitenlandse akte in een Nederlandse akte omzetten, einde link.  bij de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. Voorwaarde is dat 1 van de partners de Nederlandse nationaliteit heeft. Nadat uw huwelijksakte of partnerschapsakte is ingeschreven kunt u een trouwboekje of partnerschapsboekje aanvragen.

Bij melden huwelijk of partnerschap

U vraagt een trouwboekje of partnerschapsboekje aan op het moment dat u een melding doet van uw huwelijk of partnerschap. U kunt dan kiezen voor een standaard beige trouwboekje of voor een trouwboekje met luxe blauwe of witte omslag.

Achteraf aanvragen

Bent u het boekje kwijt of wilt u een 2e exemplaar aanvragen? Of bent u getrouwd of een partnerschap aangegaan en had u geen trouw- of partnerschapsboekje aangevraagd? Dan kunt u online een duplicaat aanvragen.

Tarieven:

 • standaard trouwboekje: € 16,60 
 • luxe trouwboekje (blauw of wit): € 37,60
 • duplicaat standaard trouwboekje: € 16,60 
 • duplicaat luxe trouwboekje (blauw of wit): € 37,60 

Er komen verzendkosten bij. Na uw aanvraag krijgt u een rekening per e-mail.

Trouwboekes van de gemeente
Van links naar rechts: het standaard grijze trouwboekje, het luxe blauwe trouwboekje en het luxe witte trouwboekje

U krijgt uw trouwboekje of partnerschapsboekje tijdens de ceremonie uitgereikt.

Vraagt u het boekje later aan? De gemeente stuurt het binnen 3 weken naar u op. Het hangt van de postbezorging af wanneer u het ontvangt.

 • De trouwambtenaar zet zijn of haar handtekening tijdens de ceremonie in het boekje. Vraagt u later een trouwboekje of partnerschapsboekje aan, dan krijgt u het boekje zonder handtekening van de trouwambtenaar.
 • Het trouwboekje of partnerschapsboekje is alleen beschikbaar in het Nederlands.
 • In het trouwboekje of partnerschapsboekje kunt u meer informatie opnemen. Zoals kinderen, getuigen, kerkelijke plechtigheden en overlijdensgegevens.
 • U kunt ook een trouwboekje of partnerschapsboekje voor iemand anders aanvragen. Lees meer over het Begin link: aanvragen van een akte voor iemand anders, einde link. .
 • In uw trouwboekje of partnerschapsboekje staat altijd uw geboortenaam. Wilt u dat de gemeente u na uw huwelijk met een andere naam aanschrijft, bijvoorbeeld met die van uw echtgenoot/ echtgenote? Kijk dan bij Begin link: Naamgebruik, einde link. .

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070