Trouwboekje of partnerschapsboekje aanvragen

Een trouwboekje of partnerschapsboekje is een aandenken aan een mooie dag. In het boekje staan de trouw- of partnerschapsgegevens van u en uw partner. U kunt er ook andere gegevens in opnemen. Het boekje kunt u aanvragen bij de gemeente.

Voorwaarden

 • U bent in Den Haag getrouwd of uw geregistreerd partnerschap aangegaan.
 • Bent u in het buitenland getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? U kunt uw buitenlandse akte inschrijven in de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. Voorwaarde is dat 1 van de partners de Nederlandse nationaliteit heeft. Nadat uw huwelijksakte of partnerschapsakte is ingeschreven kunt u een trouwboekje of partnerschapsboekje aanvragen.

  Kosten

  Soort trouwboekje Tarief 2023
  Standaard trouwboekje € 15,70
  Luxe trouwboekje (blauw of wit) € 35,85
  Duplicaat standaard trouwboekje € 15,70
  Duplicaat luxe trouwboekje (blauw of wit) € 35,85

  Er komen verzendkosten bij. Na uw aanvraag krijgt u een rekening per e-mail.

  Van links naar rechts: het standaard beige trouwboekje, het luxe blauwe trouwboekje en het luxe witte trouwboekje
  Van links naar rechts: het standaard beige trouwboekje, het luxe blauwe trouwboekje en het luxe witte trouwboekje

  Hoelang duurt het?

  U krijgt uw trouwboekje of partnerschapsboekje tijdens de ceremonie uitgereikt.

  Vraagt u het boekje later aan? De gemeente stuurt het binnen 3 weken naar u op. Het hangt van de postbezorging af wanneer u het ontvangt.

  Aanvragen

  Bij melden huwelijk of partnerschap

  U vraagt een trouwboekje of partnerschapsboekje aan op het moment dat u een melding doet van uw huwelijk of partnerschap. U kunt dan kiezen voor een standaard beige trouwboekje of voor een trouwboekje met luxe blauwe of witte omslag.

    Achteraf aanvragen

    Bent u het boekje kwijt of wilt u een 2e exemplaar aanvragen? Of bent u getrouwd of een partnerschap aangegaan en had u geen trouw- of partnerschapsboekje aangevraagd? Dan kunt u online een duplicaat aanvragen.

    Boekje aanvragen

    Goed om te weten

    • De trouwambtenaar zet zijn of haar handtekening tijdens de ceremonie in het boekje. Vraagt u later een trouwboekje of partnerschapsboekje aan, dan krijgt u het boekje zonder handtekening van de trouwambtenaar.
    • Het trouwboekje of partnerschapsboekje is alleen beschikbaar in het Nederlands.
    • In het trouwboekje of partnerschapsboekje kunt u meer informatie opnemen. Zoals kinderen, getuigen, kerkelijke plechtigheden en overlijdensgegevens.
    • U kunt ook een trouwboekje of partnerschapsboekje voor iemand anders aanvragen. Lees meer over het aanvragen van een akte voor iemand anders.
    • In uw trouwboekje of partnerschapsboekje staat altijd uw geboortenaam. Wilt u dat de gemeente u na uw huwelijk met een andere naam aanschrijft, bijvoorbeeld met die van uw echtgenoot/ echtgenote? Kijk dan bij Naamgebruik.

    Zie ook