Sunny Court

In Duinoord zorgen 10 tot 12 bewoners voor het groene parkje Sunny Court. Tijdens een zonnige woensdagmiddag maakten zij het park lenteklaar.

Sunny Court is een groene oase in Duinoord. Het ligt verscholen tussen de Laan van Meerdervoort, Reinkenstraat, Obrechtstraat en Koningin Emmakade. Een groep van 10 tot 12 enthousiaste bewoners zet zich in voor het park. Zij openen en sluiten het park, halen vuil weg, onderhouden het groen en geven water als dat nodig is.

De vrijwilligers van Sunny Court in Duinoord

Samen extra groen planten

De start van de lente was een perfect moment om de handen uit de mouwen te steken. De werkgroep Sunny Court en groen- en speelbeheerder Peter organiseerden samen een groene middag op 6 maart 2024. De activiteit sluit aan bij het thema ‘Groene Wijk’ van de Begin link: wijkagenda Duinoord, einde link.

Peter: ‘Ik werk sinds begin 2024 bij stadsdeel Scheveningen. Toen ik in gesprek raakte met Niels, ontstond al snel het idee om iets te organiseren. Het stadsdeel is enorm blij dat bewoners zich inzetten voor Sunny Court. Van de stadskwekerij kregen wij planten en ik zorgde voor handschoenen, het gereedschap en iets lekkers.’

Met een zonnetje en 10 graden maakten zo’n 15 bewoners en medewerkers van het stadsdeel, Sunny Court klaar voor de lente. Ook 2 medewerkers van het Groenbedrijf hielpen mee. Zij snoeiden de takken razendsnel. Een toekijkende bewoner:

Zo snel krijgen wij dat niet voor elkaar. Wat fijn dat deze mannen vanmiddag komen helpen.

In de tussentijd gingen de nieuwe planten en struiken de grond in. Deze komen op plekken waar al veel planten staan, maar ook op plekken waar nu ‘olifantenpaadjes’ zijn. Wanneer alles groeit en bloeit kiezen de bezoekers hopelijk weer vanzelf voor het echte pad.

Ook de kinderen hielpen mee. Van het zaaien van zelf meegenomen zaadjes tot het vullen van gieters en het planten van struiken. Tussendoor smulden ze van verse poffertjes. En die poffertjes, die weten de jeugd die toevallig langskomt ook te overtuigen om even mee te helpen.

Niels kijkt tevreden terug op de middag: ‘Het is fijn dat gemeente en bewoners zich vandaag schouder aan schouder inzetten voor Sunny Court. Die samenwerking geeft daadkracht om het verscholen stadspark nog jaren te laten floreren als groene parel in Duinoord.’

Vrijwilligers werken in Sunny Court, Duinoord

Ga op ontdekkingstocht

Sunny Court heeft ook een speeltuin met een glijbaan, schommels en een speelhuisje. Hierdoor komen bewoners met kinderen er ook graag. Terwijl de ouders toekijken vanaf de bankjes, kunnen de kinderen er spelen. Wie een rondje loopt en goed om zich heen kijkt ontdekt nog veel meer. Zoals een minibieb, de composthoop en een ‘wild’ terrein. Dit is een stukje waar zo min mogelijk aan wordt gedaan en de natuur haar gang kan gaan. Er is zelfs een atelier van een beeldhouwer.

Meer informatie

Meer weten over Sunny Court? Bezoek de Begin externe link: website van Bewonersoverleg Duinoord(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070