Meer groen in Havenkwartier: bewoners doen mee

Meer groen is een wens in veel wijken. Ook in het Havenkwartier. Daarom staat het thema ‘Groene wijk’ op de wijkagenda. De werkgroep groen is in 2 gebieden. De Dr. Lelykade en het Geuzenkwartier.

Bewoner Jose zet zich in de voor de werkgroep groen: ‘In de wijk zijn er alleen maar stenen en heel weinig groen. Je kunt aan de straat niet zien of het nu lente of herfst is. Er staan wel wat groenbakken, maar het kan nog veel groener!’ Jose is blij dat het thema groen op de wijkagenda staat. Zo blijft het onderwerp op de agenda staan voor bewoners en de gemeente. Een voorbeeld is de piramide van bloembakken aan het begin van de Dr. Lelykade. Hiervoor werkte de werkgroep samen met groenbeheerders Ron en Jardi van het stadsdeel.

Bloembakken in het Havenkwartier

Meer groen kost tijd en geld

Bewoners willen meer groen. De gemeente is ook positief over meer groen. Want meer groen geeft minder hittestress en meer woonplezier. Dit betekent helaas niet dat er snel veel meer groen bijkomt. Er zijn al wel grote plannen uitgewerkt. Maar het geld om alle plannen uit te voeren is er nog niet.

Samen kijken naar wat wél kan

Kelly van stadsdeel Scheveningen is de 1e contactpersoon voor bewoners als het om de wijkagenda gaat. Ook brengt zij de verschillende afdelingen van de gemeente en andere partijen met elkaar in contact.

Natuurlijk is het jammer dat niet alles kan om het Havenkwartier groener te maken. Met de werkgroep kijken wij steeds naar wat wél kan. Zo zetten wij kleine stapjes en wordt de wijk steeds een beetje groener. Dit geeft mij veel energie. En als ik hoor dat er projecten en werkzaamheden in de wijk zijn, dan vraag ik altijd of het mogelijk is om meer groen toe te voegen.

Meedoen

De werkgroep is altijd op zoek naar enthousiaste bewoners die willen helpen. Aanmelden kan via Begin link: info@bohscheveningen.nl, einde link. . Geef in uw e-mail aan dat het om de werkgroep ‘groen’ van de wijkagenda Havenkwartier gaat.

Meer informatie

Bekijk de video waarin en Jose en Kelly meer vertellen over het wijkagenda thema ‘Groene wijk’.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070