Groener Scheveningen: ruil tegels voor gratis planten

Bewoners die meer groen willen, kunnen weer meedoen met het NK Tegelwippen. Meedoen kan tot en met 31 oktober 2024. In het Geuzenkwartier is een Groenspiratiedag op 13 april 2024. In het Statenkwartier is een speciale actiedag op 24 april 2024.

Bij de actie Operatie Steenbreek van Duurzaam Den Haag kunt u tegels ruilen voor gratis planten. Dit kunt u alleen doen of samen met de straat of buurt. De actie sluit aan bij het thema groen op veel wijkagenda’s van Scheveningen. Vorig jaar deden verschillende wijken en straten in Scheveningen mee. Bijvoorbeeld de wijk Duinoord. In mei 2023 leverden 46 bewoners 900 tegels in voor gratis planten.

Groenspiratiedag Geuzenkwartier op 13 april

Bewoners van het Geuzenkwartier organiseren op 13 april 2024 een Groenspiratiedag op het Sint Aldegondeplein. Naast het maken van geveltuinen met Operatie Steenbreek, zijn er nog veel meer groene activiteiten. Van een plantenruilmarkt tot een wandelroute. Aanmelden voor een geveltuin kan via Begin link: groenegeuzen@gmail.com, einde link. .

Actie in Statenkwartier op 24 april

Inwoners van het Statenkwartier doen mee aan de actie op 24 april 2024. Er komt een container voor de tegels. En de planten worden in de wijk uitgedeeld. Meedoen? Aanmelden kan tot 12 april 2024 via de Begin externe link: website van het wijkoverleg(Externe link), einde externe link..

Groen heeft veel voordelen

Een groene straat ziet er gezellig uit. En groen helpt om hittestress te voorkomen. In wijken met veel gebouwen (steen) is het op zomerse dagen heter dan op plekken met veel groen.

Meer informatie

Meer weten? Op de Begin externe link: website van Duurzaam Den Haag(Externe link), einde externe link. leest u meer over dit project. Ook kan Duurzaam Den Haag helpen met het organiseren van een actie in de straat of buurt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070