Saskia – beleidsmedewerker mobiliteit

Het Actieplan Kust bestaat uit een breed maatregelenpakket. Maar de uitvoering blijft vooral mensenwerk. Professionals van de gemeente, stad- én strandpartners zetten zich elke dag met veel betrokkenheid in voor een veilig en leefbaar Scheveningen en Kijkduin. Saskia Ozinga is onderdeel van het team mobiliteit en stelt zich voor.

Saskia leunt in zwarte wollen jas en sjaal tegen de balustrade van de pier.

‘Ik ben Saskia Ozinga, 41 jaar, en geboren en getogen op Scheveningen. Het strand, de zee en daarbij natuurlijk Scheveningen zijn niet uit mijn leven weg te denken.

Als kind kwam ik altijd al op het strand. Pannenkoeken eten bij strandtent Veronica, het Vuurwerkfestival en lange zomers op het strand of uitwaaien bij een storm. Ik herinner me een sterke storm waar ik mezelf moest vasthouden en ik tafels en stoelen zag drijven.

Dat heeft veel indruk gemaakt. De kracht van de elementen. Ik zoek ze nog steeds op. Het hele jaar ben ik op het strand en in de zee te vinden: surfen, hardlopen, Beach Tennis of wandelen door de duinen. Hoe mooi is het dat je je mag inzetten voor je ‘eigen’ geliefde woonplek?

Ik geloof dat als iets in je hart zit de motivatie ook erg hoog is en je daar energie van krijgt.’

Gastvrij en verkeersveilig

‘Ik werk nu ruim een half jaar als beleidsmedewerker Mobiliteit Kust bij de gemeente. Het kernteam bestaat uit nog 4 collega’s.

Samen zijn wij verantwoordelijk voor de mobiliteit en bereikbaarheid van en naar de Kust (Scheveningen en Kijkduin). Binnen het Actieplan Kust zorg ik voor een goede samenwerking met aanbieders van deeltweewielers, scooters, fietsen en bakfietsen.

We hebben voor dit jaar scherpe afspraken gemaakt over onder meer capaciteit, stallinglocaties en toezicht. Ook draai ik mee met het crowd control team.

Vanaf 1 april 2023 komen we 1 keer per week samen om druktescenario’s te bespreken en hierop acties uit te zetten. Het uitgangspunt hierbij is altijd om de kust op een gastvrije manier verkeersveilig en leefbaar te houden. En de parkeerdruk te verminderen. In plaats van parkeren op straat, stimuleren wij bezoekers de parkeergarages te gebruiken. Ook bieden we steeds meer alternatieven.’

Park + Beach

‘Zo is Begin link: Park + Beach, einde link. een eenvoudig en goedkoop alternatief om Scheveningen te bezoeken. Bezoekers kunnen voor € 6 hun auto kwijt in de garages van New Babylon, Malieveld en World Forum en vanaf die plekken met korting verder reizen met de tram of deelvervoer.

Uiteraard begeleiden we het verkeer op drukke dagen weer met verkeersregelaars. En werk ik samen met collega’s aan een nieuw parkeerverwijssysteem voor de piekdagen deze zomer. Drukte hoort bij onze kust. Ik heb er vertrouwen in dat we het goed kunnen organiseren met elkaar en kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren.’

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070