Rick en Noortje – Grondstofjutters

Rick en Noortje vertegenwoordigen Grondstofjutters, een initiatief waarbij wandelaars plastic inzamelen op het strand. Dit ‘afval’ wordt grondstof voor een nieuw product.

Noortje in lichtblauwe midi-jurk en juten tas op het strand

Rick, ambassadeur van het sportstrand

Rick van Oosterhout runt al vele jaren het Begin externe link: Beach Stadium in Scheveningen(Externe link), einde externe link.. ‘Ons bedrijf is betrokken bij de ontwikkeling van Scheveningen als badplaats. We zetten ons, als ambassadeur voor het sportstrand, samen met de ondernemers in om Scheveningen op de kaart te zetten als plek voor sport en gezondheid. 

Veel mensen denken bij ons aan grote evenementen, maar elke dinsdag en donderdag komt hier een groep lokale senioren sporten. Iedereen is welkom om aan te sluiten. We proberen het hele jaar rond actief te zijn met kleine en grote sportevenementen met zo min mogelijk overlast. We willen toegankelijk zijn voor iedereen, ook als je alleen wil kijken en koffiedrinken. Zie ons vooral als die grote sportkantine op het strand.’ 

Duurzaam en gezond 

‘Scheveningen badplaats is vanuit het verleden ontstaan vanuit gezondheid. Je werd er op doktersadvies heen gestuurd om te herstellen. Wij zien daarin een prachtige gedeelde visie voor de badplaats, waarmee je veel kanten op kan: welzijn, voeding, sport, recreatie, ontspanning, veiligheid, kracht, spiritualiteit en meer.

Gecombineerd met duurzaamheid kan dit een allesomvattend thema worden om Scheveningen stevig mee op de kaart te zetten. Want een gezonde omgeving moet ook schoon zijn.

Zo letten wij zelf goed op onze footprint, zoals het reduceren van plastic, het verlagen van vervoersbewegingen en het brandschoon achterlaten van het strand na een evenement. En ondersteunen we de Grondstofjutters, een initiatief waarbij wandelaars plastic inzamelen op het strand. Dit ‘afval’ wordt grondstof voor een nieuw product.’

Rick in donkerblauw trainingsjack leunt op het strand tegen een fel geel volleybalnet

Noortje, oprichter Grondstofjutters

Noortje Schrauwen is initiatiefnemer van Grondstofjutters. ‘Met Grondstofjutters, dat nu 5 jaar loopt, werken we met 17 strandpaviljoens samen. We zijn enorm blij met deze samenwerking!

Scheveningen is ook een voorbeeld in het reduceren van wegwerpplastic op terrassen. Eigenlijk hoop ik dat het in de toekomst niet meer nodig zal zijn om op te ruimen, omdat we met elkaar slimmer omgaan met materialen en ons meer verbonden met en verantwoordelijk gaan voelen voor de natuur om ons heen.’ 

Kijk voor meer informatie op de website van Begin externe link: Grondstofjutters(Externe link), einde externe link..

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070