Informatie voor vechtsportaanbieders

De gemeente helpt vechtsportclubs die willen werken aan een goed georganiseerde en veilige sportomgeving. Zodat iedereen met plezier, veilig en zonder zorgen kan sporten.

Vechtsportclubs moeten het landelijke keurmerk Vechtsportautoriteit en het label Veilig Verantwoord Vechtsporten hebben. Zo worden vechtsportclubs professioneler en het sportaanbod beter.

Label Veilig & Verantwoord Vechtsporten

De vechtsportclub laat met dit label zien dat zij de regels van de vechtsport belangrijk vindt. Het label is te behalen via het Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van vechtsportclubs met het Veilig & Verantwoord Vechtsporten label op de Begin externe link: website van Veilig & Verantwoord Vechtsporten(Externe link), einde externe link..

Keurmerk Vechtsportautoriteit

De Vechtsportautoriteit heeft duidelijke regels gemaakt. Vechtsportclubs moeten zich daaraan houden. Zoals:

  • Een verplichte VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) voor trainers van jeugd en/of kwetsbare mensen;
  • gebruik van goede materialen;
  • opleiding voor EHBO (eerste hulp bij ongelukken);
  • opstellen van gedragsregels.

Er is ook aandacht voor de veiligheid van sporters. Het is bijvoorbeeld verboden om te slaan en/of trappen op het hoofd bij jongeren tot 18 jaar.

Lees meer informatie op de Begin externe link: website van de Vechtsportautoriteit(Externe link), einde externe link..

De gemeente helpt bij het behalen van het keurmerk en het label. Hiervoor kunt u Begin link: contact opnemen met de sportconsulent van uw stadsdeel, einde link. .

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070