Hulp bij geldzaken van sportverenigingen

Wil uw sportvereniging hulp en advies bij geldzaken? Bijvoorbeeld omdat uw vereniging meer inkomsten nodig heeft of geld wil besparen? De gemeente kan hierbij helpen.

Sportverenigingen kunnen meer inkomsten krijgen via fondsen en sponsoren. Een fonds is een ‘potje’ met geld waaruit organisaties steun kunnen krijgen. Een sponsor steunt organisaties met geld, in ruil voor reclame. De gemeente adviseert u hierover tijdens bijeenkomsten.

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn voor de bestuursleden van uw vereniging. Zij mogen naar de informatieavonden en cursussen. U krijgt bericht van de gemeente als er meer bekend is over de bijeenkomsten en cursussen. U wordt hierover op de hoogte gehouden via deze pagina en een nieuwsbrief.

Bijeenkomst: Fondsen en subsidies

Tijdens deze bijeenkomst leert u meer over fondsen en subsidies voor sportverenigingen. Welke zijn er? Waar zijn ze voor? Komt uw vereniging ervoor in aanmerking?

Cursus: Meer inkomsten met minder moeite

In deze cursus leert u hoe uw vereniging meer inkomsten krijgt. Hoe zorgt u ervoor dat sponsors uw vereniging willen steunen? Wat moet u doen om ze over te halen?

Cursus: Nieuwe inkomsten genereren

Wil uw vereniging meer inkomsten door sponsoring of crowdfunding (geld dat het publiek inzamelt)? Waar liggen uw kansen? Hoe kunt u mensen en bedrijven voor uw vereniging interesseren? Dit leert u in deze cursus van NOC*NSF.

Hulp van een financieel expert

Heeft uw verenging het geld niet voldoende op orde? Dan kan een financieel expert die de gemeente voor u inzet u helpen. Bijvoorbeeld om geld te besparen. Neem voor meer informatie contact op met uw Begin link: sportconsulent, einde link. .

Voorbeelden en inspiratie

Sommige verenigingen in Den Haag vinden slimme manieren om geld te besparen of te verdienen.

  • Voetbalclub WIK is flink aan het verduurzamen. Dit bespaart de club veel geld. In het filmpje legt WIK uit hoe ze dat hebben aangepakt.

  • HCVV heeft een creatieve manier gevonden om sponsors te werven. In het filmpje legt de club uit hoe ze dat hebben aangepakt.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070