Parkeren aan het strand

Komt u met de auto of motor naar Scheveningen of Kijkduin? Op drukke dagen is het erg moeilijk om bij het strand een parkeerplaats te vinden. Ga goed voorbereid op weg en parkeer uw auto of motor met 1 van de onderstaande mogelijkheden.

Park + Beach

Park + Beach is voor bezoekers aan de kust. U parkeert in 1 van de parkeerkeergarages van Q-Park: CS New Babylon, het Malieveld, Hoornwijck en het World Forum. Deze garages liggen net buiten Scheveningen. En u reist verder met de tram, deelfiets of -bakfiets. Dit is veel voordeliger en u bent ook sneller op het strand.

Reserveer vooraf online voor maar € 6 een parkeerplek voor de hele dag. Voor het laatste stukje krijgt u een vervoersbewijs voor de tram of een deelfiets of -bakfiets. Voor medereizigers betaalt u maar € 1 extra voor het openbaar vervoer, met een maximum van 4 medereizigers. Park + Beach is beschikbaar tussen 1 april en 29 september 2024. Daarna weer vanaf 1 april 2025.

Lees meer informatie op de Begin externe link: website van Park+Beach(Externe link), einde externe link..

Park + Ride

U parkeert dan aan de rand van de stad, tegen een voordelig tarief. U reist daarna verder met het openbaar vervoer. Houd hierbij rekening met een overstap bij Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor.

Lees meer op de pagina Begin link: Park en Ride, einde link. .

Parkeren bij het strand

Op drukke dagen is het erg moeilijk om bij het strand een parkeerplaats te vinden. Parkeer uw auto op 1 van de parkeerterreinen in de buurt. Parkeren kan:

Kijk voor meer informatie op Begin link: Parkeren in Scheveningen, einde link. .

Parkeren motoren in Scheveningen

Komt u met de motor? Parkeer uw motor op de gratis parkeerstrook aan de Strandweg ter hoogte van keerlus tram 11.

U kunt uw motor tegen een kleine vergoeding stallen bij de stallingen van Biesieklette. Kijk voor de locaties op Begin externe link: www.biesieklette.nl(Externe link), einde externe link..

Verkeersregelaars wijzen de weg

Om het verkeer in Scheveningen op drukke zomerse dagen in goede banen te leiden, zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Het advies aan automobilisten is om wanneer dit het geval is in Scheveningen het navigatiesysteem uit te zetten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Bezoekers genieten van het Scheveningse strand
Bezoekers genieten van het Scheveningse strand

Touringcars

Voor touringcars zijn er gereserveerde plaatsen om langere tijd te parkeren. Ook zijn er gereserveerde plaatsen waar passagiers in de buurt van toeristische plaatsen kunnen in- en uitstappen. Op de gereserveerde plaatsen hoeft geen parkeergeld te worden betaald.

Bekijk de gereserveerde plaatsen op de Begin link: kaart, einde link. :

  • langdurig parkeren (aangegeven met een roze/paarse streep)
  • passagiers laten in- en uitstappen (aangegeven met een blauwe streep)

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070