Parkeren aan het strand

Komt u met de auto of motor naar Scheveningen of Kijkduin? Ga goed voorbereid op weg. Als u aan de rand van de stad parkeert en dan met de tram verder gaat, bent u het snelst.

Park + Beach

Parkeer voordelig in 1 van de 3 parkeergarages van Q-Park of de parkeergarage van World Forum en reis verder met tram of fiets naar het strand.

Reserveer vooraf online uw kaartje voor parkeren en tram of fiets. U betaalt maar € 6 voor de hele dag parkeren van uw auto. Hiermee reist u ook verder met het openbaar vervoer. Voor iedere extra persoon betaalt u € 1 extra voor het openbaar vervoer met een maximum van 4 medereizigers. Park + Beach is beschikbaar tussen 1 april en 29 september 2024. Daarna weer vanaf 1 april 2025.

Lees meer informatie op de Begin externe link: website van Park+Beach(Externe link), einde externe link..

Park + Ride

Er zijn ook andere Begin link: Park en Ride, einde link. mogelijkheden. U parkeert dan aan de rand van de stad, tegen een voordelig tarief. U reist daarna verder met het openbaar vervoer. Houd hierbij rekening met een overstap bij Den Haag Centraal of Den Haag Hollands Spoor.

Parkeren aan het strand

Parkeren kost in een aantal straten € 50 per dag als u geen vergunning heeft. U kunt daar niet meer per minuut of uur betalen. Kijk voor meer informatie op Begin link: Parkeren in Scheveningen, einde link. .

Op drukke dagen is het erg moeilijk om bij het strand een parkeerplaats te vinden. Parkeer uw auto op 1 van de parkeerterreinen in de buurt.

Parkeren kan:

Parkeren motoren in Scheveningen

Komt u met de motor? Voor motorfietsen zijn 2 speciale stroken met parkeervakken aangelegd. Motoren parkeren er gratis.

  • aan de Strandweg vanaf de Scheveningseslag
  • tussen het Adriaan Maasplein en de Strandweg

U kunt uw motor tegen een kleine vergoeding stallen bij de stallingen van Biesieklette. Kijk voor de locaties op Begin externe link: www.biesieklette.nl(Externe link), einde externe link..

Verkeersregelaars wijzen de weg

Om het verkeer in Scheveningen op drukke zomerse dagen in goede banen te leiden, zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Het advies aan automobilisten is om wanneer dit het geval is in Scheveningen het navigatiesysteem uit te zetten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Bezoekers genieten van het Scheveningse strand
Bezoekers genieten van het Scheveningse strand

Touringcars

Voor touringcars zijn er gereserveerde plaatsen om langere tijd te parkeren. Ook zijn er gereserveerde plaatsen waar passagiers in de buurt van toeristische plaatsen kunnen in- en uitstappen. Op de gereserveerde plaatsen hoeft geen parkeergeld te worden betaald.

Bekijk de gereserveerde plaatsen op de Begin link: kaart, einde link. :

  • langdurig parkeren (aangegeven met een roze/paarse streep)
  • passagiers laten in- en uitstappen (aangegeven met een blauwe streep)

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070