Loket Afval Goed Geregeld

Afval scheiden vinden we in veel huishoudens heel normaal, maar buitenshuis (bijvoorbeeld op werk, in de horeca of op school) waren de kosten voor veel bedrijven en organisaties nog te hoog. Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt sinds 1 januari 2023 een kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen, drankenkartons en glazen verpakkingen te scheiden. Doet uw organisatie ook mee?

Goed geregeld

Met ‘Afval Goed Geregeld’ wil het Afvalfonds stimuleren dat we met z’n allen nog meer gaan recyclen. Wilt u verpakkingsafval scheiden in uw organisatie, dan zorgt het Afvalfonds dat het wordt opgehaald en gerecycled. De kosten neemt het Afvalfonds voor rekening.
Heeft u al een contract met een afvalverwerker voor het gescheiden inzamelen van verpakkingen en drankenkartons, geef dit dan aan bij de inschrijving. Benieuwd hoe Afval Goed Geregeld in de praktijk werkt en hoe het verpakkingsafval wordt gerecycled? Bekijk dan de video.

Inschrijven

Het nieuwe inzamelsysteem ‘Afval Goed Geregeld’ is kosteloos. Uw bedrijf draagt hierdoor bij aan minder restafval, meer recycling en daarmee aan een beter milieu.

De inschrijvingen voor de eerste ronde zijn gesloten. Wilt u meedoen met een volgende ronde? Dan kunt u zich Begin externe link: inschrijven(Externe link), einde externe link.: u ontvangt dan bericht wanneer de volgende ronde start.

Over Afval Goed Geregeld

Begin externe link: Afval Goed Geregeld(Externe link), einde externe link. is een initiatief van Stichting Afvalfonds Verpakkingen en Nedvang. Het Afvalfonds is namens de bedrijven die verpakte producten op de markt brengen verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van die verpakkingen. De bedrijven financieren dit systeem gezamenlijk door een bijdrage per verpakking af te dragen aan het Afvalfonds. Nedvang registreert, stimuleert en organiseert de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070