Gemeente en woningcorporaties maken afspraken voor bouw duizend woningen

Woningcorporaties beginnen in 2024 met de bouw van duizend nieuwe woningen. Daarnaast worden woningen geïsoleerd en energiezuinig gemaakt. Dit hebben de gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties afgesproken.

In de afspraken tussen gemeente en woningcorporaties zijn voldoende betaalbare woningen, een thuis voor iedereen en duurzame wijken en woningen belangrijk. Bijvoorbeeld door het versneld bouwen van nieuwe woningen en meer ruimte voor betaalbaar wonen in Den Haag.

Woningnood

Met de afspraken voor 2024 verbinden gemeente en woningcorporaties zich aan stevige plannen. Daarmee reageren zij op de woningnood in de stad. Mensen ervaren hiervan iedere dag de gevolgen. Zo moeten zij lang wachten op een sociale huurwoning en zijn koopwoningen duur.

Energiezuinig

Onderdeel van de afspraken is het isoleren en energiezuinig maken van 1.280 woningen. Onder meer door gasfornuizen te vervangen door elektrische kookapparatuur, wat schoner is en beter voor de natuur. Daarnaast investeren woningcorporaties onder meer in de aanleg van groen in binnentuinen en de plaatsing van zonnepanelen.

Woningcorporaties

De prestatieafspraken voor 2024 zijn afgesloten met 8 woningcorporaties en hun huurdersraden. Dit zijn: Arcade, DUWO, Haag Wonen, Hof Wonen, Staedion, Vidomes, WoonInvest en Woonzorg Nederland. De gemeente en deze corporaties werken samen om de afspraken zo snel en goed mogelijk uit te voeren.  

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070