EK voetbal: zorg voor veiligheid

Van 14 juni tot en met 14 juli 2024 is het EK voetbal. Veel straten in Den Haag kleuren oranje. Wilt u ook uw straat versieren? Houd dan rekening met de volgende spelregels.

Wees voorzichtig met lantaarnpalen, bankjes, vuilnisbakken en bomen. Beschadig ze niet en gebruik geen verf of spuitbussen. Dat is moeilijk schoon te maken.

Verkeer en hulpdiensten

Houd rekening met de bereikbaarheid voor brandweerwagens en ambulances. Als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, of als er brand in uw straat is. Moeten de ambulance en de brandweer vrij uw straat in kunnen. Hang de versiering daarom hoog genoeg op.

De spelregels voor de openbare weg zijn:

  • Hang versieringen boven de openbare weg hoger dan 4,5 meter op.
  • Houd minimaal 3,5 meter vrij in de breedte.

Huisvuil

Vuilniswagens moeten door uw straat kunnen rijden. Dan kunnen vuilnismannen het huisvuil ophalen zoals normaal. De vuilniswagens die ondergrondse containers legen, hebben veel hoogte nodig. Houd hier rekening mee bij het versieren van de straat.

Werkzaamheden

In verschillende straten zijn werkzaamheden tijdens het EK. Voor sommige van deze werkzaamheden zijn grote machines nodig. Bijvoorbeeld wanneer er nieuw asfalt komt. Houd daar rekening mee. De versiering mag die machines niet in de weg zitten.

Opruimen

Ruim aan het einde van de dag de rommel op. Na het EK voetbal verwijdert u de versieringen weer.

Brandveiligheid

Regels voor brandveiligheid gelden natuurlijk het hele jaar door. En voor iedereen. Denk aan uw veiligheid en die van uw omgeving. Voorkom brand en gebruik altijd brandveilige versiering. Vooral de veiligheid van de oranjeversieringen is belangrijk.

Een aantal tips voor brandveilige versieringen:

  • Goede versiering brandt niet snel. Of de versiering brandveilig is, staat op de verpakking.
  • Niet alle rood-wit-blauwe of oranje vlaggetjes hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. Vraag hiernaar bij het kopen van versiering.

Schermen EK-voetbal in de horeca

Tijdens het EK 2024 is het plaatsen van een scherm op het terras zonder vergunning toegestaan, zolang dit alleen voor de eigen gasten zichtbaar is. Dit mag dus niet een scherm richting de straatzijde zijn. De ondernemer zal zich daarbij natuurlijk moeten houden aan de regels in de terrasvergunning. Zoals het vrijhouden van voldoende doorloopruimte en het voorkomen van overlast.

Meer informatie

Op de Begin externe link: website Haaglanden Veilig(Externe link), einde externe link. vindt u meer informatie en handige tips over veilig versieren.

Sfeerfoto Marktweg oranje versieringen

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070