Zwemmen in natuurwater

Er is veel natuurwater in Den Haag waar u kunt zwemmen. Bijvoorbeeld in een recreatieplas of de zee. Zwemmen in natuurwater kan heel fijn zijn. Maar het is soms ook gevaarlijk.

Door stroming of als de temperatuur van het water verandert  kunt u in de problemen komen. Ook kunnen er schadelijke stoffen in het water zitten.

Kwaliteit zwemwater

De provincie controleert regelmatig de kwaliteit van het zwemwater. Op Begin externe link: www.zwemwater.nl(Externe link), einde externe link. kunt u zien wat de kwaliteit is van het zwemwater. U kunt daar ook zien of zwemwater vervuild is. Er kunnen bijvoorbeeld te veel bacteriën of schadelijke stoffen zoals PFAS in het water zitten. Als het natuurwater niet veilig is, dan  is het advies om er niet in te zwemmen. Soms is het zelfs verboden om dan in het water te zwemmen.

twee vrouwen rennen de zee in

Advies

Heeft u gezwommen in natuurwater zoals de zee of een recreatieplas? Volg dan de adviezen die hieronder staan. Dan is de kans kleiner dat u ziek wordt.

  • Douche altijd na het zwemmen. Als dat niet kan, was dan uw handen voordat u iets gaat eten.
  • Laat kinderen en huisdieren niet in het schuim spelen om te voorkomen dat het schuim wordt ingeslikt. Hier kunnen schadelijke stoffen in zitten, zoals PFAS.

Tips voor veilig zwemmen in een meer of zee

Op Begin externe link: veiliginenuithetwater.nl(Externe link), einde externe link. vindt u meer informatie over hoe u veilig kunt zwemmen in open water. Op Begin externe link: haaglandenveilig.nl(Externe link), einde externe link. vindt u meer informatie over veilig zwemmen in de zee.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070