Besteden tegoed omruilregeling bij HTM

Als u een dieselauto, bromfiets of (snor)scooter laat slopen, kunt u van de gemeente een tegoed krijgen. Dit tegoed kunt u onder andere gebruiken voor openbaar vervoer. Lees hoe u uw tegoed kunt inzetten bij HTM.

Het betreft slooptegoed volgens de Begin link: omruilregeling voor dieselauto’s, brommers en snorfietsen, einde link. . Wilt u dit tegoed besteden bij HTM? Geef dat dan aan op het aanvraagformulier van de gemeente waarmee u het tegoed aanvraagt. U vult de volgende gegevens in: uw naam, adres en woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en het nummer van de OV-chipkaart waarop u het abonnement wilt laden. De gemeente geeft uw gegevens door aan HTM.

Houd verder rekening met het volgende:

  • Met een tegoed van een gesloopte auto kunt u 16, 14 of 12 maanden 1 jaar lang onbeperkt reizen op de bus- en tramlijnen van HTM. Met een tegoed van een gesloopte brommer of (snor)scooter reist u 4 maanden of 8 maanden (bij een tegoed van € 750) lang onbeperkt op HTM-lijnen. Het tegoed is niet geldig voor de Nachtbuzz.
  • Om met het tegoed bij HTM te kunnen reizen, heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig die nog 18 maanden geldig is op het moment dat het abonnement ingaat.
  • Het tegoed wordt als abonnement voor 16, 14, 12, 8 of 4 maanden op uw kaart gezet. Er wordt dus geen geldbedrag op uw kaart bijgeschreven. U kunt met uw OV-chipkaart uiteraard ook met een andere vervoerder reizen, maar dan moet er voldoende saldo op de kaart staan.
  • U mag zelf de ingangsdatum voor het abonnement kiezen.
  • HTM neemt contact met u op zodra het abonnement voor u klaar staat en legt uit hoe u het abonnement op uw persoonlijke OV-chipkaart kunt zetten.
  • Zodra u bericht ontvangt van HTM dat het abonnement klaar staat, kunt u het ophalen met uw persoonlijke OV-chipkaart bij een ophaalautomaat. De gele ophaalautomaten staan bij verschillende winkels (onder andere bij AH, Primera en Bruna) en bij de HTM Servicepunten op station Den Haag Centraal en Hollands Spoor.
  • Een actuele HTM-lijnenkaart vindt u op Begin externe link: htm.nl/reisinformatie(Externe link), einde externe link..
  • U kunt het abonnement tussentijds (1 keer) op een persoonlijke OV-chipkaart van iemand anders overzetten. U neemt daarvoor contact op met HTM, via e-mailadres Begin link: b2b@htm.nl, einde link. of via telefoonnummer (070) 384 82 60 (tussen 9.00 en 16.00 uur).
  • U kunt het abonnement bij de HTM niet stopzetten en er vindt geen restitutie plaats.

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070