Horecabedrijf melden

Wilt u een horecabedrijf beginnen? Dan is het soms voldoende om een melding hiervan te doen.

Heeft u een pand gezien waarin u graag een horecabedrijf wilt beginnen? Met een beginselaanvraag horeca weet u of dit mag in dat pand.

Voorwaarden

  • De horeca-inrichting is uitsluitend geopend tussen 7.00 uur en 23.00 uur.
  • In de horeca-inrichting wordt geen seksinrichting geĆ«xploiteerd.
  • In de horeca-inrichting wordt geen softdrugs verkocht.
  • In de horeca-inrichting wordt geen alcohol geschonken.
  • In de horeca-inrichting worden geen kansspelautomaten geplaatst.
  • In de horeca-inrichting wordt geen luide/live-muziek afgespeeld.
  • In de horeca-inrichting wordt geen waterpijp gerookt.
  • U of deze horeca-inrichting heeft niet eerder een exploitatievergunning gehad die door de burgemeester is ingetrokken.
  • De horeca-inrichting past binnen het bestemmingsplan. Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/bestemmingsplannen.

        Voldoet uw horeca-inrichting aan de voorwaarden voor de categorie meldplicht? Dan hoeft u alleen een melding te doen. Zo niet, dan moet u een exploitatievergunning aanvragen. Kijk dan bij exploitatievergunning horeca.

        Doe een melding

        Kosten

        Het doen van een melding horeca is gratis.

        Hoelang duurt het?

        Binnen 2 werkdagen wordt de ontvangst van de melding bevestigd, waarna u de horeca-inrichting kunt exploiteren.

        Horecawijzer

        Is dit niet wat u zocht? Vul dan de Horecawijzer in en zie direct wat u nodig heeft.