Naturalisatieceremonie

Het laatste onderdeel om Nederlander te worden is de naturalisatieceremonie. Dit is een speciale bijeenkomst waar u het besluit van Nederlanderschap krijgt. U bent dan officieel Nederlander.

Hoe werkt het

  • U krijgt een brief met de beslissing over uw aanvraag. Na ongeveer 6 weken nodigt de gemeente u uit voor de naturalisatieceremonie. Hoort u na 6 weken niets? Bel dan met de gemeente: 14070.
  • U krijgt maximaal 3 keer een uitnodiging voor de naturalisatieceremonie.
  • U gaat naar de naturalisatieceremonie als u 16 jaar of ouder bent. Tijdens deze bijeenkomst leest u een tekst voor: de verklaring van verbondenheid . U belooft daarmee dat u de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen respecteert. U krijgt dan het besluit en u bent officieel Nederlander.

Goed om te weten

  • Een week na de naturalisatieceremonie kunt u een Nederlands paspoort aanvragen op Stadhuis Spui of Stadskantoor Leyweg. U levert dan ook uw verblijfsvergunning in. Maak hiervoor een Begin link: afspraak, einde link. .
  • U moet binnen 1 jaar na uw aanvraag naar de naturalisatieceremonie gaan. Doet u dit niet? Dan vraagt u de Nederlandse nationaliteit opnieuw aan.

Zie ook

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070