Kijkduin vernieuwt

Kijkduin Bad krijgt een nieuw winkelcentrum met horeca, appartementen en een ondergrondse parkeergarage. De bouw is in volle gang. Tijdens de werkzaamheden blijft Kijkduin goed bereikbaar.

Kiosk onder de Vuurtoren, links nieuwbouw Hotel. rechts Nieuw Kijkduin
Kiosk onder de Vuurtoren, links nieuwbouw Hotel. rechts Nieuw Kijkduin

Kijkduin is de afgelopen jaren veel veranderd. Op het Schapenatjesduin, het voormalig tenniscomplex aan het Wijndaelerduin en het terrein tegenover de Internationale School zijn woningen gebouwd.

Het werk aan Kijkduin Bad is in volle gang. Een deel van het winkelcentrum is al open. De eerste 3 blokken met woningen zijn bewoond. De bouw van de andere 4 blokken met woningen gaat goed vooruit, net als de bouw van het 2e deel van de parkeergarage.

Wat gaat er gebeuren

 • In Kijkduin Bad bouwt FRED Developers een nieuw winkelcentrum aan het Deltaplein. Op de ondergrondse parkeergarage komen restaurants en winkels. Ook komen er 266 woningen, waarvan zeker 81 huurappartementen. De eerste 3 woonblokken zijn al bewoond. Een deel van het winkelcentrum is klaar, net als een deel van de parkeergarage.

  Kijk voor meer informatie over dit project op www.nieuwkijkduin.nl.
 • De nieuwe boulevard met vuurtoren
  De nieuwe boulevard met vuurtoren

  De nieuwe boulevard wordt zeker 9 meter breed, genoeg ruimte voor voetgangers om te flaneren. De nieuwe boulevard ligt verhoogd waardoor bezoekers onbeperkt uitzicht hebben op zee. Op het Deltaplein komt extra groen in de vorm van duinen met duingrassen.

  De speelboot, de draaimolen en de vuurtoren keren alle 3 terug op de boulevard en het Deltaplein.

 • Het nieuwe hotel met luxe- koop en huurappartementen
  Het nieuwe hotel met luxe- koop en huurappartementen

  Er zijn plannen om het Atlantic Hotel te verbouwen. Het hotel krijgt meer kamers en conferentiezalen met uitzicht op zee, en een  wellnessruimte.

 • Bij het hotel komen luxe koop- en huurappartementen. Deze hebben een grote buitenruime en bijna allemaal met uitzicht op zee. Onder het Atlantic Hotel komt een ruime parkeergarage voor bezoekers en bewoners.
 • De Entree en ondergrondse Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein
  De Entree en ondergrondse Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein

  De EeF biedt toegang tot de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum. In de toekomst vormt de EeF mogelijk ook toegang tot ondergrondse parkeergarage van het vernieuwde Atlantic Hotel. In de ondergrondse fietsenstalling is plaats voor ongeveer 400 fietsen. Er komt ook een openbaar toilet.

  Lees het collegebesluit en de commissiebrief in de bestuurlijke stukken:

 • Het Deltaplein wordt door het aanbrengen van extra groen in de vorm van helm- en duingrassen aantrekkelijker gemaakt. Ook in de Kijkduinsestraat wordt extra groen aangebracht.

  Lees hierover meer op de pagina Landschappelijk Raamwerk geeft ruimte aan natuur en in het Projectdocument Kijkduin (RIS295383).

Planning

  In september 2022 begint de bouw van de ondergrondse Entree en Fietsenstalling (EeF) onder het Deltaplein. De EeF moet in december 2023 klaar zijn. Daarna wordt het Deltaplein opnieuw ingericht. De gemeente wil de werkzaamheden voor de zomer van 2024 klaar hebben.

  Bereikbaarheid

  Tijdens de werkzaamheden blijft Kijkduin goed bereikbaar. Lees meer op de pagina Bereikbaarheid Kijkduin.

  Meer informatie

   Vogelvlucht vanaf zee over het vernieuwde Deltaplein
   Vogelvlucht vanaf zee over het vernieuwde Deltaplein

   Gepubliceerd: 21 juli 2022Laatste wijziging: 11 november 2022