Barbecueën in Den Haag

Voor veel mensen is de zomer dé tijd om de barbecue aan te steken. Maar niet iedereen in Den Haag heeft een tuin of balkon waar dit kan. Daarom zijn in een aantal parken in Den Haag speciale barbecueplaatsen ingericht.

De plekken zijn zo uitgezocht dat u rustig kunt barbecueën in een mooie omgeving. Zonder dat omwonenden en andere bezoekers van het park overlast hebben. Bij de plekken staan extra afvalbakken.

Barbecueplekken

De speciale barbecueplekken zijn te vinden in:

  • Westbroekpark (speelweide, stadsdeel Scheveningen)

Leg uw kolen of briketten niet direct op het gras. Maar doe ze in een bak op een standaard. Het gras raakt beschadigd als u direct op het gras stookt. Laat gloeiende kolen eerst helemaal afkoelen voor u ze weggooit. Op sommige barbecueplaatsen staan speciale bakken voor gloeiende kolen. Daar mag u ze wel heet in gooien.

Afval

Overgebleven etenswaren, botjes, verpakkingsmateriaal en dergelijke horen in de afvalbak. Zit de bak vol? Laat het vuil dan niet naast de bak liggen. Maar neem het in een afgesloten zak mee naar huis. Het laten liggen van etenswaren leidt tot overlast van ongedierte.

Buiten speciale barbecueplaatsen

In principe mag u overal barbecueën. Zolang u geen overlast of gevaar veroorzaakt. Ook op het Noorderstrand mag gebarbecued worden. Toch is er een aantal plaatsen waar u niet mag barbecueën. Dit wordt dan ter plekke aangegeven. 

Evenement

Als er behalve een barbecue ook andere activiteiten plaatsvinden, met bijvoorbeeld tenten of podia, veel mensen, of een (live-)muziekprogramma, kan het zijn dat het valt binnen de categorie 'evenement'. Kijk of u hiervan een melding moet maken of een vergunning moet aanvragen.

Verkoop

Als u een barbecue plaatst met de bedoeling gegrilde producten te verkopen dan gaat het om straatverkoop en is de straathandelsverordening van toepassing. Voor de terrassen bij strandpaviljoens gelden de regels voor de horeca en de huurovereenkomst. Daar mag in beginsel wel een barbecue geplaatst worden.

Niet barbecueën

Plekken waar niet gebarbecued mag worden:

Zie ook: Tips voor veilig en gezond BBQ'en in Den Haag

Gepubliceerd: 17 juli 2013Laatste wijziging: 17 juli 2019