Bedrijven en organisaties tegen eenzaamheid

Eenzaamheid bestrijden kan je niet alleen. Daarom werkt de gemeente samen met veel instellingen in de stad. Ook u kunt zich aansluiten bij ‘Eerste Hulp bij Eenzaamheid’.

2 vrouwen doen papierwerk

In de campagne 'Eerste Hulp bij Eenzaamheid' brengt de gemeente 4 jaar lang alles wat er op het gebied van eenzaamheidsbestrijding gebeurt samen. Is uw organisatie ook hierin actief? Doe dan mee.

  • Als u activiteiten organiseert of ideeën hebt die passen bij de campagne, kunt u deze doorgeven bij ehbe@denhaag.nl. De gemeente brengt graag de inzet in de stad samen om met gezamenlijke kracht eenzaamheid in de stad aan te pakken.

  • De gemeente organiseert ook campagnes in wijken. Daarvoor heeft ze de 'ehbe-kit' ontwikkeld. Deze kit bestaat uit posters, kaartjes en flyers met tips om gemakkelijker contact te hebben. De kit kan bijvoorbeeld uitgedeeld worden aan winkeliersverenigingen, wijkberaden, zorgprofessionals. Wilt u een campagne in uw wijk? Stuur dan een e-mail naar ehbe@denhaag.nl.

  • Op de website van de sociale kaart staat een overzicht van Haagse organisaties op het gebied van begeleiding, zorg en ondersteuning. Wordt uw organisatie al vermeld? Zo niet, meld u dan aan.

Wijkgerichte aanpak

Bent u actief in een bepaald deel van de stad? De gemeente heeft onderzoek gedaan naar hoe eenzaamheid in de verschillende wijken van de stad wordt beleefd. Daaruit is een aantal beschrijvingen gemaakt. Deze beschrijvingen kunnen u helpen om aan te sluiten bij de problematiek in de buurt.

Meer informatie vindt u in de nota 'Met z’n allen, niet alleen'. De beschrijvingen geven tips, maar zijn niet bedoeld om normen te stellen. Bekijk de nota: Actieplan en campagne eenzaamheid 'Met z'n allen niet alleen' (RIS301657).

Voorbeelden

In Den Haag is al een groep ondernemers actief aan de slag met eenzaamheidsbestrijding. Lees meer over deze Haagse Community Tegen Eenzaamheid in het voorbeeldlijstje met actieve organisaties.

Zie ook: www.ehbe.nl

Gepubliceerd: 29 april 2019Laatste wijziging: 18 juni 2020