Bedrijven en organisaties tegen eenzaamheid

Eenzaamheid bestrijden kan je niet alleen. Daarom werkt de gemeente samen met veel instellingen in de stad. Ook u kunt zich aansluiten bij ‘Eerste Hulp bij Eenzaamheid’.

2 vrouwen doen papierwerk

Organisaties en professionals vinden hier de benodigde informatie om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden en te voorkomen.

In Den Haag

  • Op de website van de sociale kaart staat een overzicht van Haagse organisaties op het gebied van begeleiding, zorg en ondersteuning. Wordt uw organisatie al vermeld? Zo niet, meld u dan aan.
  • In Den Haag is een groep ondernemers actief aan de slag met eenzaamheidsbestrijding. Lees meer over deze Haagse Community Tegen Eenzaamheid.
  • Wilt u zelf iets organiseren om eenzaamheid te bestrijden? Stuur dan een e-mail naar ehbe@denhaag.nl. De gemeente brengt graag organisaties in de stad samen om eenzaamheid in de stad aan te pakken.

  • De gemeente organiseert ook campagnes in wijken. Daarvoor heeft ze de 'ehbe-kit' ontwikkeld. Deze kit bestaat uit posters, kaartjes en flyers met tips om gemakkelijker contact te hebben. De kit kan bijvoorbeeld uitgedeeld worden aan winkeliersverenigingen, wijkberaden, zorgprofessionals. Wilt u een campagne in uw wijk? Stuur dan een e-mail naar ehbe@denhaag.nl.

Wijkgerichte aanpak

Bent u actief in een bepaald deel van de stad? De gemeente heeft onderzoek gedaan naar hoe eenzaamheid in de verschillende wijken van de stad wordt beleefd. Daaruit is een aantal beschrijvingen gemaakt. Deze beschrijvingen kunnen u helpen om aan te sluiten bij de problematiek in de buurt.

Meer informatie vindt u in de nota 'Met z’n allen, niet alleen'. De beschrijvingen geven tips, maar zijn niet bedoeld om normen te stellen. Bekijk de nota: Actieplan en campagne eenzaamheid 'Met z'n allen niet alleen' (RIS301657).

Landelijke informatie

Zie ook: www.ehbe.nl

Gepubliceerd: 29 april 2019Laatste wijziging: 4 januari 2021