Bedrijven en organisaties tegen eenzaamheid

Eenzaamheid bestrijden kan je niet alleen. Daarom werkt de gemeente samen met veel instellingen in de stad. Ook u kunt zich aansluiten bij Eerste Hulp bij Eenzaamheid.

Twee mannen drinken koffie

Organisaties en professionals vinden hier de benodigde informatie om eenzaamheid in Den Haag te bestrijden en te voorkomen.

In Den Haag

  • Op de Begin externe link: website van de sociale kaart(Externe link), einde externe link. staat een overzicht van Haagse organisaties op het gebied van begeleiding, zorg en ondersteuning. Wordt uw organisatie nog niet vermeld? Meld u dan aan.
  • De gemeente organiseert via Indigo Haaglanden ‘Signaleringstrainingen eenzaamheid’ voor vrijwilligers en professionals. Door de training krijgt u meer kennis over het onderwerp en over de signalen van eenzaamheid. Daarnaast leert u in gesprek te gaan over eenzaamheid en over welke experts hulp kunnen bieden. Meer informatie staat op de Begin externe link: website van Indigo(Externe link), einde externe link.. In oktober volgen de nieuwe datums voor de training.
  • In Den Haag is een groep ondernemers actief aan de slag met eenzaamheidsbestrijding. Lees meer over deze Begin externe link: Haagse Community Tegen Eenzaamheid(Externe link), einde externe link..
  • Wilt u zelf iets organiseren om eenzaamheid te bestrijden? Stuur dan een e-mail naar Begin link: ehbe@denhaag.nl, einde link. . De gemeente brengt graag organisaties in de stad samen om eenzaamheid in de stad aan te pakken.
  • De gemeente organiseert ook campagnes in wijken. Daarvoor heeft ze de ‘ehbe-kit’ ontwikkeld. Deze kit bestaat uit posters, kaartjes en flyers met tips om gemakkelijker contact te hebben. De kit kan bijvoorbeeld uitgedeeld worden aan winkeliersverenigingen, wijkberaden, zorgprofessionals. Wilt u een campagne in uw wijk? Stuur dan een e-mail naar Begin link: ehbe@denhaag.nl, einde link. .
  • In de Gesprekswijzer eenzaamheid staan tips voor professionals om in gesprek te gaan met bewoners over eenzaamheid. U kunt de gesprekswijzer hieronder downloaden.

Download: Gesprekswijzer eenzaamheid

(PDF, 313,2 KB)

Wijkgerichte aanpak

  • Bent u actief in een bepaald deel van de stad? De gemeente heeft onderzoek gedaan naar hoe eenzaamheid in de verschillende wijken van de stad wordt beleefd. Daaruit is een aantal beschrijvingen gemaakt. Deze beschrijvingen kunnen u helpen om aan te sluiten bij de problematiek in de buurt.
  • Meer informatie vindt u in de nota ‘Met z’n allen, niet alleen’. De beschrijvingen geven tips, maar zijn niet bedoeld om normen te stellen. Bekijk de nota: Begin externe link: Actieplan en campagne eenzaamheid ‘Met z’n allen niet alleen’ (RIS301657)(Externe link), einde externe link..

  • Wilt u tips over de wijkgerichte aanpak van eenzaamheid? Download hieronder de Routewijzer wijkaanpak eenzaamheid Den Haag.

Download: Routewijzer wijkaanpak eenzaamheid Den Haag

(PDF, 485,9 KB)

Landelijke informatie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070