Uw eigen bedrijf starten

Wilt u een eigen bedrijf starten? Bijvoorbeeld als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of als partner in een VOF? Parttime of fulltime? Bereid u dan goed voor.

U zult merken dat er veel zaken op u af en vragen in u op komen. Zoals: hoe maak ik een ondernemersplan of hoe krijg ik de financiering voor mijn bedrijf rond? 

Ondernemersplein

Antwoord op veel van uw ondernemersvragen vindt u op ondernemersplein.nl. Op deze website van de rijksoverheid staat ook informatie over wetten, regels en subsidies.

Kamer van Koophandel

Op de website van de Kamer van Koophandel is naast het handelsregister veel aanvullende informatie te vinden over succesvol ondernemen. Houd de site ook in de gaten voor cursussen en video’s. Kijk op de website van de Kamer van Koophandel.

Kansen voor West 2

Den Haag participeert in het programma Kansen voor West 2. Ondernemers kunnen hier onder andere subsidie aanvragen voor innovatie of stedelijke ontwikkeling. Alle informatie is te vinden op kansenvoorwest2.nl.

Verzekeringen voor ondernemers

Als ondernemer bent u niet automatisch verzekerd tegen werkloosheid, ziektekosten, een brand of schadeclaims. Meer informatie over verzekeringen vindt u op de website ondernemersplein.nl.

Bedrijfsruimte

Zoekt u een ruimte voor uw bedrijf? Kijk dan op Huisvesting voor bedrijven.

Ondernemersportaal

Het Ondernemersportaal is het aanspreekpunt bij de gemeente voor startende en gevestigde ondernemers in het Haagse bedrijfsleven. Heeft u een vraag? Kom dan naar het inloopspreekuur in het Ondernemershuis aan de Prinsegracht 42-46. Kijk voor de openingstijden op Ondernemersportaal.

Gepubliceerd: 24 mei 2016Laatste wijziging: 12 maart 2019