Vrouw gooit papier in papiercontainer

Afval scheiden: papier

Heeft u oud papier en karton? Papier en karton wordt elke 4 weken huis-aan-huis opgehaald. U kunt het ook in een papiercontainer gooien. Lees hieronder op welke dagen uw papier aan huis wordt opgehaald.

Ophaaldagen papier en karton aan huis

Papier en karton wordt elke 4 weken huis-aan-huis opgehaald. Zet uw bundel papier of papiercontainer (kliko) op de ophaaldag zo dicht mogelijk bij de straat. Maak kartonnen dozen plat of scheur ze in stukken.

In de huisvuilkalender vindt u de ophaaldagen voor uw straat.

Blauwe papiercontainer (kliko) aanvragen

Heeft u voldoende ruimte om een container neer te zetten, bijvoorbeeld in uw huis, schuur, kelder of tuin? Vraag dan een blauwe papiercontainer (kliko) aan via het formulier voor huisvuilcontainers. De papiercontainers worden tijdens de 4-wekelijkse inzameling geleegd. De container mag alleen op de ophaaldag aan de openbare weg staan.

Inleveren papier en karton

Verspreid door de hele stad staan papiercontainers. Op deze kaart vindt u de locaties van de containers. Grote hoeveelheden papier kunt u ook inleveren bij 1 van de afvalbrengstations.

Gooi uw papier en karton los in de papiercontainer. Zorg er wel voor dat het droog en schoon is. Maak het karton klein, zo voorkomt u dat de container verstopt raakt.

Is de papiercontainer vol? Meld het dan bij de gemeente. Gooi uw papier in een andere papiercontainer in de buurt of neem het mee terug naar huis. Zet nooit uw papier naast de container. Doet u dat toch, dan kunt u een boete krijgen.

  Wat mag in de papiercontainer?

  In de papiercontainer mag alleen materiaal dat droog en schoon is. Hieronder vindt u voorbeelden van wat wel en niet in de container mag. Twijfelt u welk afval in de container mag? Kijk in de Afvalscheidingswijzer of gooi het in de restafvalcontainer.

  Wel in de papiercontainer

  Schoon en droog zoals:

  • kranten, boeken, folders en tijdschriften
  • brief- en printpapier
  • enveloppen
  • kartonnen dozen en verpakkingen (platgemaakt of in stukken)
  • eierdozen

  Niet in de papiercontainer

  Nat en vies zoals:

  • gebruikt keukenpapier en tissues
  • vochtige doekjes
  • pizzadozen
  • koffiefilters

  Sticker voor minder papier

  Wilt u ongeadresseerde reclamefolders, kranten en ander drukwerk niet meer in uw brievenbus hebben? Plak dan op uw brievenbus een:

  • nee/ja-sticker (geen reclame, wel gratis kranten) of
  • nee/nee-sticker (geen reclame, geen gratis kranten)

  De stickers zijn gratis verkrijgbaar bij de Stadsdeelkantoren. Voor stadsdeel Centrum is dit aan de balie van het Den Haag Informatiecentrum. U kunt de sticker ook tegen betaling aanvragen via de website neeneeneeja.nl.

  Video Recyclen van papier

  In de video ‘Johan gaat scheiden’ laat Johan zien hoe papier gerecycled wordt.

  Bekijk de video Recyclen van papier (YouTube-kanaal van de gemeente)

  Gepubliceerd: 1 februari 2019Laatste wijziging: 2 juli 2019