Waasdorp, Ab – Fractievertegenwoordiger PvdA

Profielfoto van Ab Waasdorp, fractievertegenwoordiger PvdA (foto: Frank Jansen)

Wie ben ik?

Mijn naam is Ab Waasdorp. Ik ben 70 jaar oud. In mijn werkzame leven ben ik archeoloog geweest voor de gemeente Den Haag. In die periode heb ik prachtige opgravingen kunnen doen in onze stad: denk aan het kleine Romeinse fort op Ockenburgh, of het vroegmiddeleeuwse bootvormige graf op Solleveld. Ik kijk er met veel genoegen en trots op terug! Ik ben intussen al veertig jaar samen met mijn vrouw Martine. We hebben twee mooie dochters groot mogen brengen. Beiden hebben intussen hun weg in onze maatschappij gevonden. We kijken er met trots naar!

Wat ik doe in de raad?

In politiek ben ik altijd geïnteresseerd geweest. Vanaf mijn jeugd heeft de sociaaldemocratie mij getrokken. Ik ben dan ook al lang lid van de Partij van de Arbeid, en stond kandidaat voor de raad bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Tot mijn grote vreugde heeft mijn fractie mij vorig jaar gevraagd of ik fractievertegenwoordiger wilde worden. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken! In de raadscommissies ben ik woordvoerder voor Kunst en Cultuur, voor stadsdeel Scheveningen, voor ouderenzorg en –beleid, en voor de WMO.

Waarom ben ik in de politiek gegaan?

Ik ben de politiek ingegaan omdat ik niet aan de zijlijn wil blijven staan. De uitdagingen in dit tijdsgewricht zijn enorm, en ik vind dat we oplossingen moeten bedenken die zo eerlijk als mogelijk voor iedereen zijn. “Het is moeilijk groen doen als je rood staat”! Daarnaast vind ik het van groot belang dat Kunst en cultuur voor iedereen bereikbaar blijft.

Mijn favoriete plek in Den Haag is…

Ik woon in stadsdeel Scheveningen, in Duinoord. En juist daar kom ik graag: ik ben verliefd op de duinen, vind het fantastisch langs de haven te lopen, en kan intens genieten van de wijken uit het begin van de 20ste eeuw. Elke keer als ik er loop zie ik weer andere prachtige details in de architectuur!

Nevenfuncties (inclusief beroep)

Betaald:

  • eigenaar W.A.A.S (ZZP) Waasdorp Archeologisch Advies & Support

Onbetaald:

  • vrijwilliger afdeling archeologie

Contact

Hoe kunnen we helpen?

Chat

Telefoon

14070